Telecí řízky v pařížském těstíčku

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Jiné maso 1 názor

Suroviny

Těstíčko:
2 vejce
1 dl mléka
100 g hladké mouky
sůl
pepř mletý
70 g čerstvého nebo rozmrazeného hrášku
70 g šunky
Dále:
3 plátky telecích řízků - pro 3 osoby
sůl
pepř mletý
hladká mouka
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou.

  2. Vejce vyšleháme se solí, přidáme mléko s moukou, opepříme a dobře promícháme v hladké hustější těstíčko, do kterého přisypeme hrášek a jemně pokrájenou šunku.

  3. V těstíčku obalíme řízky a ihned smažíme v pánvi s rozpáleným tukem. Smažíme zvolna, aby se řízky dobře propekly a těstíčko se nespálilo. Do tuku pokládáme tou stranou, kde máme více hrášku a šunky, před otočením řízku můžeme na druhou stranu hrášek se šunkou doplnit, na řízku těstíčko drží během otáčení velmi dobře.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Pro obměnu můžeme těstíčko dochutit špetkou muškátového oříšku nebo sušeným česnekem. Použít můžeme i řízky kuřecí, krůtí, králičí...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí řízky v pařížském těstíčku

  • mika59 mika59

    Těstíčko je moc dobré :yes:, dělala jsem s kuřecím..přidala jsem do podobných..

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo