Mléčná polévka s batátem

Kacuda Kuchařka: Kacuda

Doba přípravy: 35 - 40 minut 4 porce Polévky 1 názor

Suroviny

8-10 stonků řapíkatého celeru
6 stroužků česneku
1 litr plnotučného mléka
1 batát
1 velká šalotka nebo cibule
1 vrchovatá lžíce rýžové mouky
olivový olej
sůl
pepř
mletý kmín
bylinky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli.

  2. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, který přidáme k cibuli a k tomu i česnek. Opékáme asi 2-3 minuty.

  3. Vše zasypeme rýžovou moukou a opět opékáme 2 minuty. Tuto směs zalijeme mlékem a přidáme na kostičky nakrájený batát. Necháme vařit pod pokličkou 20 minut.

  4. Polévku dochutíme solí, pepřem, kmínem a bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mléčná polévka s batátem

  • Camila Camila

    Výborná polévka i pro 1 a půl roční děcko, moc děkuji ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo