Hovězí sekaná s vločkami

Petrag Kuchařka: Petrag

Doba přípravy: 20 minut + pečení Mleté maso 3 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

400 g hovězho mletého masa
40 g jemných ovesných vloček
1 dl mléka
1 cibule
1 vejce
1 stroužek česneku
majoránka, sůl, pepř
(dala jsem koření na mletá masa)
1 lžička hořčice
kečup na potření
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky zalijeme horkým mlékem a necháme změknout.

  2. Mleté maso smícháme s vychladlými vločkami (zbylé mléko případně slít), kořením, nakrájenou cibulkou, rozetřeným česnekem, solí a vejcem. Dobře promneme a několikrát s masem silou hodíme do mísy, dobře se tak spojí.

  3. Vytvarujeme šišku, dáme do pekáče a podlijeme trochou vody. Vršek jsem ještě potřela malinko hořčicí a v půlce pečení pak jemně pálivým kečupem. Ten udělá příjemný nasládlý výpeček.
    Pečeme na 180°cca hodinu. Záleží na troubě. Pekla jsem přikryté.
    Během peční občas podlijeme výpekem.

Poznámka

PS. suroviny jsem dávala tak trochu "od oka" tedy je potřeba uzpůsobit např. množství vloček. Chtěla jsem udělat dietnější formu sekané, proto to hovězí maso a vločky. Koupila jsem v masně namleté hovězí, ale příště si chci nechat namlet přímo z nějakého libovějšího kusu (zadního). Věřím, že výsledek bude taky dobrý.

Chutnala teplá i studená.

Vyfotit jsem nestihla, ale recept si chci uchovat, tak jsem sepsala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí sekaná s vločkami

  • casino casino

    Petrag: "... z jakého masa?"
    Velmi často do sekané používám vařené hovězí (kolikrát i nižší třídy) z vývaru, prohnané mlýnkem na maso a smísené se syrovým mletým vepřovým :-)
    No a granulát vařím ve vývaru resp. bujónu, zpravidla nakostkovaného už u výrobce:-8 a míchám ho výhradně s mletým syrovým vepřovým ;-)

    Odpovědět

  • Petrag Petrag(autorka receptu)

    casino: paráda, o tom jsem taky uvažovala, ale pak jsem vynechala, ať toho nemáme moc naráz. Jsme malí jedlíci. A dal rovnou granulát povařený v bujonu místo části masa? A z jakého masa? Myslím, že to musí být dobré, soja tomu asi taky dodá šťavnatost. Určitě vyzkouším.

    Odpovědět

  • casino casino

    Kdysi jsem sekanou odlehčoval sojovým granulátem:-)
    No, dostal jsem se až na 40% vařeného granulátu, aniž se to negativně projevilo na qalitě jídla :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo