Masové krokety

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 45 minut, pokud použijete už vařený jazyk. cca 6-7 Mleté maso 3 názory

Suroviny

1 vařený hovězí jazyk cca 1/2 kg
1/2 kila vepřového plecka
2 vejce
1/2 cibule velké jako vejce
4 stroužky česneku
2 navlhčené rohlíky ve 12% smetaně
1 dl ledové vody
4 lžíce hladké mouky a strouhanka, pokud bude těsto řídké
1 lžička Kuchárku
2 lžičky sladké papriky, sůl a pepř podle potřeby
strouhanku na obalení
dobré sádlo na smažení (nebo olej)
Hovězí jazyk uvaříme předem, uděláme z vývaru dobrou polévku. Jazyk vložit do vody se solí, vařit hodinu, vodu vylít, dát čistou vodu, přidat zeleninu a uvařit do měkka. Potom jazyk zchladit a oloupat.
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk, plecko, cibuli, česnek a rohlíky semeleme na jemném strojku. Dáme do robotu hák na hnětení, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme masovou směs. Uděláme zkoušku. Dáme lžíci směsi do malé skleničky a vložíme na minutu do mikrovlnky, ochutnáme. Pokud bude málo soli nebo jiného koření, dochutíme.

  2. Lžící nabíráme těsto, vytváříme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě sádla. Já je dávám místo na papír do hrnce s vloženým pařáčkem a navrch poklici.

  3. Jako přílohu brambory s pažitkou, bramborová kaše nebo chléb a hořčice, když zbude k večeři.
    Salát nejlépe míchaný nesmí chybět. Okurky, rajčata, jarní cibulka a nálev, jaký kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové krokety

Zapomněl/a jsem heslo