Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové krokety

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 6-7

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 512 kJ /
1 317 kcal
Bílkoviny132,83 g
Tuky39,27 g
Vláknina14,52 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,43 g
Sacharidy103,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyk, plecko, cibuli, česnek a rohlíky semeleme na jemném strojku. Dáme do robotu hák na hnětení, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme masovou směs. Uděláme zkoušku. Dáme lžíci směsi do malé skleničky a vložíme na minutu do mikrovlnky, ochutnáme. Pokud bude málo soli nebo jiného koření, dochutíme. Krok 2: Lžící nabíráme těsto, vytváříme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě sádla. Já je dávám místo na papír do hrnce s vloženým pařáčkem a navrch poklici. Krok 3: Jako přílohu brambory s pažitkou, bramborová kaše nebo chléb a hořčice, když zbude k večeři.
Salát nejlépe míchaný nesmí chybět. Okurky, rajčata, jarní cibulka a nálev, jaký kdo má rád.

Zveřejněno 13. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PJw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PJw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jazyk vepřový, plecko vepřové, vejce, cibule, česnek, rohlík, voda, mouka hladká, kuchárek, pepř, strouhanka, sádlo, jazyk hovězí

Přidat fotografie receptu