Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 978 kJ / 2 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,84 g |
Tuky | 168,53 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 786 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 162,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
Krok 2: Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuha.
Krok 3: K suchým přísadám přidáme olej, mléko, žloutky a šleháme, dokud není těsto na vafle hladké, potom přidáme ušlehané bílky.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme po částech do nahřátého vaflovače a pečeme do zlatova.
Zveřejněno 15. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné belgické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGJV
Moje poznámka
Výborné belgické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGJV
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 23 minutami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 51 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 2 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 3 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 4 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
olej rostlinný,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (1)