Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 008 kJ / 958 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,94 g |
Tuky | 17,43 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 164,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory dobře očistíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a hodně osolíme. Všechny brambory dostatečně obalíme a dáme do předem vyhřáté trouby.
Krok 2: Pečeme na 220 st. cca 35 - 40 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. Mezitím rozpustíme máslo. Přidáme papriku, česnek, špetku soli a nasekané bylinky.
Krok 3: Brambory naservírujeme na talíř, rozmáčkneme nebo roztrhneme vidličkou a polijeme bylinkovým máslem. Můžeme ještě horké posypat dobrým strouhaným sýrem, ale není to nutné. Podáváme se salátem nebo mlékem.
Zveřejněno 8. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzE7
Moje poznámka
Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzE7
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cottage vejce
HelenkaP před 56 sekundami
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 4 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 8 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 11 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 11 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 11 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 11 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 12 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 13 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
máslo,
paprika sušená uzená,
česnek sušený,
bylinky,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)
Jen bych možná doplnila do postupu - i když je to z názvu a fotky zřejmé - v poslední fázi bramborky trochu zmáčknout - já to dělám normálním mačkadlem na kaši...