Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

300-400 g mladých fazolových lusků
2 vejce
cca 150 ml mléka
1/2 lžičky sušeného česneku + mleté papriky
2 lžíce hladké mouky + strouhanka podle potřeby
pažitka
mletý pepř
chilli podle chuti
sůl
olej na smažení
mouka na obalení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.

  2. Mezitím připravíme těstíčko. Množství je orientační, těstíčko by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby moc nestékalo. Ochutíme kořením a bylinkami dle chuti.

  3. Fazolky, které budeme smažit, obalíme lehce v mouce a namočíme v těstíčku. Já jsem ještě obalila ve strouhance, ale nemusí být. Můžeme dávat hned z těstíčka do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.

  4. Smažíme dozlatova. Na placičky lusky nakrájíme na malé kousky a do těstíčka vmícháme. Lžíci směs nabíráme a klademe do rozehřátého oleje. Smažíme placičky z obou stran a odkládáme na papírový ubrousek.

Poznámka

Obojí fazolky jsou moc dobré a křupavé. Jen s těmi smaženými je trochu piplačka. Ale brala jsem po více kusech najednou a šlo to. Těstíčko můžete udělat z piva nebo se sýrem. To množství je opravdu inspirační a orientační.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

  • marta. ul marta. ul

    jsou vynikají smažené v trojobalu, jen je nevařím a dávám je hned na obalování, mají výbornou chuť po houbách, tento recept máme v rodině už šedesát let, kdysi jsem ho dávala na FB, výborné jsou s bramborovou kaší. abych si urychlila přípravu tak si dělám těstíčko a pak strouhanku, pozor - trochu pění olej, tedy trochu víc. moji kluci je měli a mají dodnes moc rádi, vždy jsem jim je dělala na zahradě, kde byly lusky utržené rovnou z keříku.

    Odpovědět