Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

Suroviny

300-400 g mladých fazolových lusků
2 vejce
cca 150 ml mléka
1/2 lžičky sušeného česneku + mleté papriky
2 lžíce hladké mouky + strouhanka podle potřeby
pažitka
mletý pepř
chilli podle chuti
sůl
olej na smažení
mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky očistíme od tvrdých konců a vcelku uvaříme v osolené vodě, cca 4-5 minut do poloměkka. Scedíme a necháme okapat a vychladnout.

  2. Mezitím připravíme těstíčko. Množství je orientační, těstíčko by mělo být trochu hustší než na palačinky, aby moc nestékalo. Ochutíme kořením a bylinkami dle chuti.

  3. Fazolky, které budeme smažit, obalíme lehce v mouce a namočíme v těstíčku. Já jsem ještě obalila ve strouhance, ale nemusí být. Můžeme dávat hned z těstíčka do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.

  4. Smažíme dozlatova. Na placičky lusky nakrájíme na malé kousky a do těstíčka vmícháme. Lžíci směs nabíráme a klademe do rozehřátého oleje. Smažíme placičky z obou stran a odkládáme na papírový ubrousek.

Poznámka od kuchařky

Obojí fazolky jsou moc dobré a křupavé. Jen s těmi smaženými je trochu piplačka. Ale brala jsem po více kusech najednou a šlo to. Těstíčko můžete udělat z piva nebo se sýrem. To množství je opravdu inspirační a orientační.

Komentáře k receptu Fazolové lusky smažené nebo v placičkách

  • marta. ul marta. ul

    jsou vynikají smažené v trojobalu, jen je nevařím a dávám je hned na obalování, mají výbornou chuť po houbách, tento recept máme v rodině už šedesát let, kdysi jsem ho dávala na FB, výborné jsou s bramborovou kaší. abych si urychlila přípravu tak si dělám těstíčko a pak strouhanku, pozor - trochu pění olej, tedy trochu víc. moji kluci je měli a mají dodnes moc rádi, vždy jsem jim je dělala na zahradě, kde byly lusky utržené rovnou z keříku.

    Odpovědět