Dětská jablečná přesnídávka II.
Chcete uchystat něco, co ocení nejmladší členové vašich rodinných klanů? Zkuste připravit sladkou jablečnou přesnídávku. Dá se sterilovat a můžete pak kdykoliv sáhnout pro dobrotu. Budete přesně vědět, co v zavařené skleničce dětem podáváte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 039 kJ / 4 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,48 g |
Tuky | 17,69 g |
Vláknina | 131,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 185 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 952,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dětská jablečná přesnídávka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G585
Moje poznámka
Dětská jablečná přesnídávka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G585
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 45 minutami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 5 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 1 hodinou
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 1 hodinou
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 1 hodinou
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 1 hodinou
Brynzové halušky
ok1cmj236 před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
sidonie před 2 hodinami
Květák smažený v troubě
RaeRea před 3 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Kratule před 4 hodinami
Mirabelkový sirup
Hanawagy před 4 hodinami
Domácí langoše
Mummy46 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na jablečnou přesnídávku,
domácí přesnídávka,
domácí přesnídávka pro kojence,
domácí dětská přesnidávka,
recept na detskou jablecnou presnidavku,
domácí dětská výživa,
domácí přesnídávky pro kojence,
recept na domácí jablečnou přesnídávku,
domácí dětské přesnídávky,
domácí přesnidávky,
dětská výživa recept,
presnidavky recepty,
dětská přesnídávka,
přesnídávka pro kojence,
přesnídávka,
dětské domácí přesnídávky,
dětská přesnídávka recept,
jablecna vyziva,
domácí přesnídávka bez pudinku,
presnidavka recept
Suroviny:
jablko,
voda,
pudink vanilkový,
cukr
Komentáře (51)
A kvuli tomu, abychom nejedli samou chemii, si obcas doma neco vyrobime. Vam doporucim pouze chodit nakupovat
Tuto přesnídávku jsem také dělala, když se to ještě rozmixuje ponorným mixérem tak slupky nejsou ani vidět ani tam nevadí. Dělala jsem ji pro ročního vnuka.
Lucie:
Olga:
A používáme ji opravdu jen jako přesnídávku (nebo ji přidáváme jako další vrstvu do ovocných pohárů, i k tvarohu na sladké kynuté knedlíky). Když ji dáš např. na koláče, které se pak pečou, myslím, že nahřátím při pečení pudink zřídne.
Cathleen
A na toto množství jsem dala jen dva pudingy, protože to bylo určitě méně, než z 5ti kg jablek, tak aby to nebylo moc sulcovaté.
Snad jsem trochu pomohla
Moniko,na vhodnost pudinku jsem se dotazovala pro mou 16měsíční dceru a byl schválen
Samozřejmě dávám bodík
Dobře zavíčkuj, vody stačí do poloviny sklínek. Sklenice většinou neotáčím, právě proto, aby mi nějaká, špatně chycená, nevytekla. Než je pak uklidíš, vyzkoušej, jestli se víčka chytly - nesmí se protáčet, když koukneš z boku, musí být "vcuclá" dovnitř a taky poklepem nehtu to uslyšíš. Čím vyšší tón, tím lépe. Špatně chycená sklínka zní dutě.
Myslím, že jakékoliv koření mohou až děti od 3-4 let, dítě už mám dospělé a přesně si to nepamatuji.
Jen jsem měla "dilemata" - v životě jsem nezavařovala. Těch pět kilo mají mít jablka před vykrájením? Ale konečná hustota se mi zdála ok, tak asi ano. Zavařuje se jak - sklenice ponořené po víčko? Co když nemám tak hluboký kastrol? Když pak sklenku otočím vzhůru nohama, neměla by se vylít nebo ano? A poslední - proč by se do toho malému dítěti nemohla přidat např. trocha skořice?
Jinak je mi všechno jasné