Maďarská polévka "čičeri"

Polévky Doba přípravy: do 30 minut 2 názory

Polévky Doba přípravy: do 30 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 brambora
1 řapík celeru
200 g cizrny z konzervy
3 lžíce sekaných rajčat z konzervy
2 lžíce tarhoni
1 sůl
mletý černý pepř podle chuti
špetka drceného kmínu
Volitelné:
chilli paprička
1/2 citronu
čerstvý koriandr nebo nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, řapík na proužky. V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme mrkev a celer. Jakmile začne zlátnout, přidáme cibuli s česnekem, sůl a kmín. Minutu mícháme a až cibule změkne a všechno se rozvoní, přidáme nasucho orestovanou tarhoňu.

  2. Základ na polévku zalijeme litrem vroucí vody, přidáme brambory a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme do změknutí cca 15 minut. Do polévky přidáme rajčata a cizrnu, propláchnutou na sítu a okapanou. Krátce povaříme a na závěr polévku dochutíme solí a pepřem. Přidáme lístky koriandru nebo nasekanou zelenou nať cibulky a dle chuti si každý na talíři přidá do polévky citronovou šťávu a chilli.

Komentáře k receptu Maďarská polévka "čičeri"

  • magdalenka: :-) děkuji za komentář i poučení - opravila jsem, :-K přeji hezký večer a hodně zdraví všem

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zdravím, asi by to malo byť "čičeri". ;-) Maďarský názov cíceru, cizrny je "csicseriborsó". Čítaj "čičeriboršó".

    Odpovědět