

Kynuté bulky, burger
Suroviny
- Těsto na bulky:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 sušené droždí
- 1 lžička soli
- 3 lžíce majonézy
- teplé mléko dle potřeby (cca 150 ml)
- vejce na potření
- sezam na posypání
- Maso:
- hovězí mleté maso
- 1 cibule
- sůl
- pepř (nebo koření do burgerů, co komu chutná)
Postup přípravy receptu
Do hladké mouky přidáme droždí a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.
Když těsto vykyne, uděláme z něj bulky, které necháme ještě na plechu cca 30 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.
Bulky dáme péct do rozpálené trouby na 200 stupňů na cca 15-20 minut (do zlatova).
Mleté maso ochutíme, přidáme koření (nejlepší je jen sůl a pepř, aby vynikla chuť masa) a přidáme na drobno nakrájenou cibuli - nemusí ale být.
Vytvarujeme hamburgery a pečeme na pánvi nebo v troubě.
Nakonec sestavíme hamburger dle svých chutí a možností - tatarka, BBQ omáčka, maso, sýr, slanina, může být i zelenina (salát, cibule, rajče....).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynuté bulky, burger
K receptu nejsou žádné komentáře.