Kynuté bulky, burger

Suroviny

Těsto na bulky:
300 g hladké mouky
1 vejce
1 sušené droždí
1 lžička soli
3 lžíce majonézy
teplé mléko dle potřeby (cca 150 ml)
vejce na potření
sezam na posypání
Maso:
hovězí mleté maso
1 cibule
sůl
pepř (nebo koření do burgerů, co komu chutná)

Postup přípravy receptu

  1. Do hladké mouky přidáme droždí a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a zaděláme těsto, nesmí se lepit. Necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu.

  2. Když těsto vykyne, uděláme z něj bulky, které necháme ještě na plechu cca 30 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  3. Bulky dáme péct do rozpálené trouby na 200 stupňů na cca 15-20 minut (do zlatova).

  4. Mleté maso ochutíme, přidáme koření (nejlepší je jen sůl a pepř, aby vynikla chuť masa) a přidáme na drobno nakrájenou cibuli - nemusí ale být.

  5. Vytvarujeme hamburgery a pečeme na pánvi nebo v troubě.

  6. Nakonec sestavíme hamburger dle svých chutí a možností - tatarka, BBQ omáčka, maso, sýr, slanina, může být i zelenina (salát, cibule, rajče....).

Komentáře k receptu Kynuté bulky, burger

K receptu nejsou žádné komentáře.