Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 789 kJ / 2 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,68 g |
| Tuky | 110,77 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 616 mg |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 6,07 g |
| Sacharidy | 285,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko nalijeme do nádoby, přidáme hladkou mouku, vejce, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva, cukr, sůl a zamícháme dohromady.
Krok 2: Až po zamíchání přidáme mák, těsto musí být řídké jako na lívance.
Krok 3: Rozpálíme pánev, přidáme kousek másla a makové placičky pečeme z každé strany 2 minuty.
Podáváme a na talíři ozdobené, jak kdo má rád.
Podáváme a na talíři ozdobené, jak kdo má rád.
Zveřejněno 2. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPqr
Moje poznámka
Makové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vPqr
Nejnovější recepty
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 3 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka s noky
Merylas před 13 minutami
Vajíčková pomazánka i na chlebíčky
Merylas před 13 minutami
Domácí tatarka - výborná, rychlá, jednoduchá
Merylas před 14 minutami
Vajíčková pomazánka na chlebíčky
Merylas před 14 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Vanous_09 před 50 minutami
Jablečný linecký koláč
1anoli1 před 1 hodinou
Špenátové palačinky
ntmin16 před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 3 hodinami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 3 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
mák mletý,
vejce,
cukr vanilinový,
prášek do pečiva,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl
Komentáře (3)