Sladké bochánky

Moučníky Drobné pečivoKynuté Doba přípravy: 2 hodiny kynutí a 20 minut pečení 0 názorů

Moučníky Drobné pečivoKynuté Doba přípravy: 2 hodiny kynutí a 20 minut pečení 0 názorů

Suroviny 4 porce

Těsto:
320 g hladké mouky
20 g sušeného mléka
100 g cukru krupice
1/2 lžičky soli
1 vejce
1/2 lžíce oleje
30 g másla
180 ml mléka
1 a 1/4 lžičky sušeného droždí
Potření:
1 vejce
1 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, kromě másla, dáme do mísy a vytvoříme těsto (pokud se bude zdát těsto moc lepivé, přidejte trochu mouky, ale ne moc). Zakryjte a nechte na 15 minut odpočinout na lince.

  2. Po odpočinutí do těsta zapracujte máslo a hněťte cca 15 minut, dokud není těsto pružné. Vložte do olejem vymazané mísy, zakryjte a nechte hodinu kynout. Já vložila do trouby s hrncem horké vody.

  3. Po vykynutí těsto vytáhněte, stlačte rukama (rozválejte) na plát a dvakrát přeložte. Rozválení a přeložení třikrát opakujte.
    Poté těsto rozdělte na 4 stejné kousky (množství můžete podle sebe změnit) vytvořte kuličku, tu rozválejte na menší plát, srolujte a položte na plech s pečícím papírem.

  4. Zakryjte a nechte další hodinu kynout. Po vykynutí předehřejte troubu na 180°C.
    Bochánky potřete rozšlehaným vejcem se lžící mléka a dejte péct na 10 minut. Po uběhnutí doby opět potřete a dejte péct na zbývajících 10 minut.
    Hotové bochánky vytáhněte a nechte zchladnout na mřížce.

Komentáře k receptu Sladké bochánky

K receptu nejsou žádné komentáře.