Jogurtový celoznný chlebíček

Slané pečivo Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 60 minut 2 názory

Suroviny Podle velikosti nakrájených koousků

500 g bílého jogurtu z Valašska
320 g celozrnné mouky
2 vejce
50 ml oleje
2 rovné lžičky jedlé sody
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
1lžíce slunečnicových loupaných semínek
1 lžíce dýňových loupaných semínek
1 lžíce lněných semínek

Postup přípravy receptu

  1. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 200°C. Do mísy dáme jogurt, vejce, sůl, mletý kmín, olej, jedlou sodu a ručním mixerem rozšleháme. Po částech vmícháme mouku a naposledy přidáme semínka.

  2. Vše promícháme, dáme do formy, urovnáme povrch a dáme péct do vyhřáté trouby na 50 minut dozlatova.

Komentáře k receptu Jogurtový celoznný chlebíček