Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 382 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 0,71 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Začneme vodu pomalu zahřívat, dokud nedosáhneme bodu varu. Krok 3: Při dosažení varu se zaměříme, aby vývar neprobublával silně, ale jen tak zlehka. Zároveň odebíráme hromadící se sražené bílkoviny, tedy pěnu. Vaříme tak dlouho, dokud se pěna nepřestane tvořit. Krok 4: Pěna se přestala tvořit a my můžeme přidat očištěné kusy zeleniny (kromě petrželové natě). Nyní necháme vývar probublávat alespoň tři hodiny (dle potřeby přidáváme vodu do hrnce) a před koncem varu necháme chvíli povařit petrželovou nať. Krok 5: Jakmile jsme s vývarem spokojeni, připravíme druhý hrnec, do kterého vývar i s masem a zeleninou přecedíme přes jemné plátno. Krok 6: Zeleninu i maso vyjmeme z plátna na desku a necháme zchladnout. Poté mrkev nakrájíme na drobno, celer s petrželí na menší kostky a maso z kostí obereme a též pokrájíme. Krok 7: Všechny složky vrátíme zpět do vývaru, povaříme a dle chuti dosolíme.
Zveřejněno 2. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silný slepičí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ML1P
Moje poznámka
Silný slepičí vývar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ML1P
Nejnovější recepty
Grilované rybí souvlaki
Přidáno před 7 hodinami
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Kapří hranolky s pučálkou
Přidáno před 8 hodinami
Celerové nugety se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Galetka s rajčaty a brynzou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejluxusnější křídla v mém životě
mikrogen před 45 minutami
Muffiny s kousky čokolády
Venduse před 53 minutami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Sonisko před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
MiskaM před 2 hodinami
Mleté maso zapečené s růžičkovou kapustou
Pepajz před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Pecenesele před 5 hodinami
Čokoládové trubičky
vyletalovajana před 5 hodinami
Cuketový perník
LucieBrabcova před 5 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 5 hodinami
Suroviny:
slepice,
celer,
mrkev,
kořen petržele,
nať petrželová,
voda,
bobkový list,
koření hřebíček,
pepř celý,
sůl
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A podle fotky to vyléčí cokoliv