Jednoduché vepřové nudličky na cibuli

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

300-400 g vepřového masa (kýta, krkovice)
2 střední cibule
sůl
steakové koření domácí / nebo koupené
(pepř, granulovaný česnek sušená cibule)
2 lžíce oleje na smažení
čerstvý koriandr nebo zelená cibulka
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, z nich pak nakrájíme nudličky asi 1.5 -2 cm široké. Nudličky osolíme a okořeníme (koupené koření obsahuje i sůl). Cibule rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na půlkolečka.

  2. Do rozpálené pánve dáme olej na smažení s vysokým bodem zakouření, například řepkový, kokosový apod.
    Na něm prudce opečeme nudličky masa, přidáme cibuli a ještě krátce restujeme, než cibule změkne a mírně zhnědne ve šťávě z masa.

  3. Podáváme s vaječnými nudlemi nebo s rýží. Přidáme lístečky koriandru nebo nasekanou zelenou cibulku a dle chuti chilli papričku.

Komentáře k receptu Jednoduché vepřové nudličky na cibuli

K receptu nejsou žádné komentáře.