"JR" kuřecí křidélka

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny podle potřeby

kuřecí křídla počet podle potřeby (3 na porci)
1 lžička suchého polévkového koření
nebo jen sůl
olej vhodný na smažení
směs koření na grilování dle chuti
(sušený česnek, sladká i pálivá paprika,
černý pepř, mletý kmín, tymián, případně kari)
Dip:
(dle potřeby násobit množství)
1 lžíce majonézy
1 lžíce jogurtu / nejlépe řecký
česnek dle chuti
1 lžička pažitky jemně nasekané
pár kapek worcesteru
Příloha:
rohlíky - nejlépe včerejší
olej olivový
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme dip smícháním uvedených surovin a necháme stranou. Nachystáme přílohu - rohlíky rozkrojíme podélně, poté šikmo na poloviny a zatím necháme stranou.

  2. Očištěná křidélka zbavíme špiček a krátce povaříme ve vodě s polévkovým kořením nebo jen osolené. Není potřeba úplně uvařit (naskládám do nádoby vhodné do MVT se 100 ml vody a dám vlnit na 800 W 4 minuty), nebo v hrnci zaliji horkou vodou, přidám koření, přivedu k varu a povařím 5 minut.

  3. Křidélka vyndáme, osušíme papírovou utěrkou a dáme smažit po částech do hluboké pánve s větší vrstvou rozpáleného oleje nebo do fritézy a osmažíme do zlaté barvy. Osmažená křidélka vyndáme na papírové utěrky a ještě horká obalíme ve směsi domácího koření se špetkou soli nebo koupeného grilovacího koření. Pozor -nedáváme obalená křidélka do oleje - koření by se pálilo.

  4. Současně na jiné suché pánvičce opečeme připravené rohlíky, které po delší řezné straně nejprve lehce potřeme olivovým olejem ochuceným česnekem.
    Na talíře dáme křidélka, opečené rohlíky a dip dáme do mističek. Množství podle počtu a chuti strávníků. Nezapomeneme na čerstvý salát dle chuti a podávaný zvlášť.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché a velmi dobré pohoštění.

Název je vzpomínkou na restauraci "JR" kousek od Znojma, kde je takto (podobně ) připravovali.

Komentáře k receptu "JR" kuřecí křidélka

K receptu nejsou žádné komentáře.