Suroviny
Porce: Podle strávníků, 1 střední kuře pro 4-6 osob.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 633 kJ / 1 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 149,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Asi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " "To je Podravka, lepší jsem ještě nejedla." "Fuj Podravka, takový svinstvo." "Ale dědo ochutnej a ty sám říkáš, neříkej fuj, když jsi neochutnal."
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na Podravce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3zyQ
Moje poznámka
Kuře na Podravce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3zyQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou naplní
Přidáno před 38 minutami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 4 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 16 minutami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 1 hodinou
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 2 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 2 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 3 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 9 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 10 hodinami
Suroviny:
kuře,
podravka,
olej,
máslo
Komentáře (10)