Drůbeží smažená rýže

Drůbeží maso Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 10 minut VAŘENÍ: 20 minut 1 názor

Drůbeží maso Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 10 minut VAŘENÍ: 20 minut 1 názor

Suroviny 4 - 6 porcí

1/2 hrnku (300 g) rýže
hrnky mražené zeleniny
470 g drůbežího masa
1 stroužky česneku
4 PL sojové omáčky
4 zelené cibulky nakrájené na kolečka
4 - 6 PL sezamového oleje
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu.

  2. 2. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme podle chuti, odložíme.

  3. Vejce ušleháme s 2 ČL sezamového oleje a odložíme.

  4. Ve wok pánvi (nebo v jakékoliv velké pánvi) rozehřejeme 2 PL sezamového oleje, přidáme maso a za občasného míchání osmažíme. Vyjmeme z woku na talíř.

  5. Na pánev přidáme zbývající olej, rozehřejeme a přidáme zeleninu a cibulku.

  6. Za stálého mícháme osmažíme do měkka, cca 5 minut.

  7. Pak přidáme česnek a smažíme dalších 30 sekund.

  8. Necháme zeleninu ve woku, jen ji dáme stran, abychom měli uprostřed volné místo. Tam nalijeme vejce a za stálého míchání usmažíme.

  9. Do woku přidáme usmažené maso, rýži a sojovou omáčka. Řádně promícháme, případně dochutíme solí a pepřem.
    8. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.

  10. Pokud nemáte wok, použijte různé pánve. Jednu na maso a zeleninu, druhou na vejce. Sezamový olej kupuji obvykle v potravinách Marks & Spencer.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Komentáře k receptu Drůbeží smažená rýže

  • Ivusa Ivusa

    Smaženou rýži na čínský způsob mám moc ráda ...jen bych místo mražené zeleniny použila čerstvou dostupnou ....a mám v tomto pokrmu ráda bambusove výhonky a kličky mungo ....jinak super:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: drůbeží žaludky na čínský způsob drubezi z maso s rýží recept mražená rýže nasi goreng recept recepty s rýží smažená rýže na čínský způsob smažená přírodní prsa smažená rýže recept drůbeží prsa na přírodní způsob drůbezí prsa smažená mražená zelenina ve woku