Třešňové řezy

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 60 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 14 názorů

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: 60 minut příprava , 40 minut tepelná úprava 14 názorů

Suroviny 12 kousků

4 celá vejce
160 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1/4 lžičky citronové sušené kůry
200 g polohrubé mouky
2 cl oleje
500 g třešní

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy od robota dáme celá vejce, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a necháme šlehat, až směs zhoustne. Po zhoustnutí lehce vmícháme mouku, přidáme olej a promícháme.

  2. Formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do formy nalijeme na výšku 1 cm. Poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C asi na 40 minut. Studené nakrájíme a pocukrujeme.

Komentáře k receptu Třešňové řezy