Suroviny pro 14 porcí
Asi 14 porcí, zaleží na formě.
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,49 g |
| Tuky | 124,50 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 844 mg |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 2,47 g |
| Sacharidy | 392,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Predehrejeme troubu na 170-175 stupnu. V mensi misce pripravime mouku, dobre promichanou s praskem do peciva, jedlou sodou a soli. Ve vetsi misce dobre naslehame cukr s maslem, pridame vejce jedno po druhem, primichame banany a vanilkovy extrakt a jeste jednou dobre zamichame.
Na konec stridave pridavame mouku s mlekem a uplne nakonec pridame mandle. Krok 2: Predem pripravenou chlebickovou formu (velikost (priblizne 25 cm x 13 cm), nebo jakoukoli formu na babovku vytreme maslem, (i tu teflonovou) a prendame pripravene testo do formy. Krok 3: Peceme priblizne 60 az 70 minut. Kdyby nahodou vrch chlebicku zacal moc hnednout, prikryjeme volne formu pecicim papirem. (Vzdy zkousim spejli, jestli je to dobre propecene) Krok 4: Chlebicek nebo babovku vyklopime na pripravenou mrizku a nechame vychladit. Muzeme servirovat s trouchou slehacky, kousky bananu a mandli. Dobry je vsak i uplne bez vseho s doborou kavou.
Na konec stridave pridavame mouku s mlekem a uplne nakonec pridame mandle. Krok 2: Predem pripravenou chlebickovou formu (velikost (priblizne 25 cm x 13 cm), nebo jakoukoli formu na babovku vytreme maslem, (i tu teflonovou) a prendame pripravene testo do formy. Krok 3: Peceme priblizne 60 az 70 minut. Kdyby nahodou vrch chlebicku zacal moc hnednout, prikryjeme volne formu pecicim papirem. (Vzdy zkousim spejli, jestli je to dobre propecene) Krok 4: Chlebicek nebo babovku vyklopime na pripravenou mrizku a nechame vychladit. Muzeme servirovat s trouchou slehacky, kousky bananu a mandli. Dobry je vsak i uplne bez vseho s doborou kavou.
Zveřejněno 25. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský banánový chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vNL
Moje poznámka
Vídeňský banánový chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vNL
Nejnovější recepty
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
Přidáno před 53 minutami
Salát z červené řepy, okurek, fazolí a cibule
Přidáno před 1 hodinou
Krém z brambor, mrkve a pórku
Přidáno před 10 hodinami
Čevabčiči podle mě
Přidáno před 10 hodinami
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 14 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žitný chléb z pekárny
LadyJane23 před 2 minutami
Katův šleh po mém
pazdera.jaroslav70 před 34 minutami
Domácí chléb z trouby
magdalenka před 1 hodinou
Ledvinky dušené
Fred2 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 9 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 11 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 11 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 12 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 12 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
banán,
extrakt vanilkový,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
mandle
Komentáře (6)