Suroviny pro 14 porcí
Asi 14 porcí, zaleží na formě.
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,49 g |
Tuky | 124,50 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 844 mg |
Sodík | 501 mg |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 392,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Predehrejeme troubu na 170-175 stupnu. V mensi misce pripravime mouku, dobre promichanou s praskem do peciva, jedlou sodou a soli. Ve vetsi misce dobre naslehame cukr s maslem, pridame vejce jedno po druhem, primichame banany a vanilkovy extrakt a jeste jednou dobre zamichame.
Na konec stridave pridavame mouku s mlekem a uplne nakonec pridame mandle. Krok 2: Predem pripravenou chlebickovou formu (velikost (priblizne 25 cm x 13 cm), nebo jakoukoli formu na babovku vytreme maslem, (i tu teflonovou) a prendame pripravene testo do formy. Krok 3: Peceme priblizne 60 az 70 minut. Kdyby nahodou vrch chlebicku zacal moc hnednout, prikryjeme volne formu pecicim papirem. (Vzdy zkousim spejli, jestli je to dobre propecene) Krok 4: Chlebicek nebo babovku vyklopime na pripravenou mrizku a nechame vychladit. Muzeme servirovat s trouchou slehacky, kousky bananu a mandli. Dobry je vsak i uplne bez vseho s doborou kavou.
Na konec stridave pridavame mouku s mlekem a uplne nakonec pridame mandle. Krok 2: Predem pripravenou chlebickovou formu (velikost (priblizne 25 cm x 13 cm), nebo jakoukoli formu na babovku vytreme maslem, (i tu teflonovou) a prendame pripravene testo do formy. Krok 3: Peceme priblizne 60 az 70 minut. Kdyby nahodou vrch chlebicku zacal moc hnednout, prikryjeme volne formu pecicim papirem. (Vzdy zkousim spejli, jestli je to dobre propecene) Krok 4: Chlebicek nebo babovku vyklopime na pripravenou mrizku a nechame vychladit. Muzeme servirovat s trouchou slehacky, kousky bananu a mandli. Dobry je vsak i uplne bez vseho s doborou kavou.
Zveřejněno 25. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský banánový chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vNL
Moje poznámka
Vídeňský banánový chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vNL
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 51 minutami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 2 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 3 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 3 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 3 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 4 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
banán,
extrakt vanilkový,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
mandle
Komentáře (6)