Postup přípravy
Krok 1: Nakrajime na mensi kusy uzena zebra a ocasek a cca 2,5 h pomalu varime. Vytvorime zakladni vyvar, ktery je sam o sobe dost slany, tedy nemusime korenit, max trochu kminu. Maso pote vyndame, obereme a vhodime zpet do vyvaru. Odstavime.
Krok 2: Pote nakrajime cibulku a nechame ji na sadle ci oleji osmahnout ve vetsim hrnci. Zmirnime ohen a pridame sladkou a palivou papriku, kmin, barevny pepr a orestujeme. Pak pridame cast klobas nakrajenych na kolecka. Nechame take orestovat.
Mezitim uvarime v mensim kastrulku vyvar z bobkoveho listu, celeho pepre a noveho koreni. Krok 3: Do velkeho hrnce, kde mame klobasy a cibuli, pridame pokrajene kysane zeli a nechame tak 5-8 min dusit. Pote pridame slity nalev ze zeli, pripadne i trochu vody, privedeme k varu a tak 25 min varime. Pote pridame vyvar z uzenych zeber a ocasku a take zbytek nakrajenych klobas. Povarime cca 20 minut.
Pote tam pridame nakrajene brambory, vyvar z bobkoveho listu, noveho koreni, celeho pepre a vse povarime dalsich cca 35 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, pokud je treba, pripadne kys.smetanou, pokud je malo kysela. Pridame cesnek a jeste chvilicku provarime. Pridame libecek a jine bylinky a podavame.
Mezitim uvarime v mensim kastrulku vyvar z bobkoveho listu, celeho pepre a noveho koreni. Krok 3: Do velkeho hrnce, kde mame klobasy a cibuli, pridame pokrajene kysane zeli a nechame tak 5-8 min dusit. Pote pridame slity nalev ze zeli, pripadne i trochu vody, privedeme k varu a tak 25 min varime. Pote pridame vyvar z uzenych zeber a ocasku a take zbytek nakrajenych klobas. Povarime cca 20 minut.
Pote tam pridame nakrajene brambory, vyvar z bobkoveho listu, noveho koreni, celeho pepre a vse povarime dalsich cca 35 minut.
Nakonec zahustime hladkou moukou s vodou, pokud je treba, pripadne kys.smetanou, pokud je malo kysela. Pridame cesnek a jeste chvilicku provarime. Pridame libecek a jine bylinky a podavame.
Zveřejněno 16. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka pekelně uzená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9R5x
Moje poznámka
Zelňačka pekelně uzená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9R5x
Nejnovější recepty
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 43 minutami
Hovězí nakyselo
Přidáno před 14 hodinami
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 18 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
jajiti před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
habis před 1 hodinou
Jablíčka ve smaženém kabátku
Sahula před 1 hodinou
Kynutý knedlík
Evculina84 před 1 hodinou
Staročeská bramborová omáčka s hříbky
Sahula před 1 hodinou
Krkovička na bramborách z remosky jednoduše
viktor.bris.vb před 2 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem I
Palenka před 3 hodinami
Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Sendy223 před 3 hodinami
Povidla ze švestek
Dycky před 3 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Jablkoza před 4 hodinami
Suroviny:
žebra uzená,
ocas vepřový uzený,
zelí kysané,
klobása pikantní,
cibule,
brambory,
pepř čtyř barev,
kmín celý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
libeček,
mouka hladká
Komentáře (2)