Jahodové Míša řezy
Kdo by neměl rád Míša řezy – obvykle je však známe jako tvarohový moučník s tenkým piškotem, štědrou dávkou tvarohu a čokoládovou polevou. Tyhle jahodové Míša řezy jsou plněné růžovým máslovým krémem s čerstvými jahodami a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 x 20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 417 kJ / 5 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,10 g |
| Tuky | 339,69 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 1,99 g |
| Sodík | 430 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 460,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 4: Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme v míse hustou pěnu a pomalu do ní prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh.
Krok 5: Těsto rozetřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme 15-20 minut a poté vyzkoušíme špejlí, zda je korpus správně propečený. Po vytažení by špejle měla být suchá.
Krok 6: Korpus necháme vychladnout a mezitím připravíme krém.
Krok 7: Změklé máslo vyšleháme do pěny a po částech k němu zašleháme rozmačkané jahody a cukr. Šleháme tak dlouho, až je krém krásně obarvený, nadýchaný a bez hrudek.
Krok 8: Hotový krém natřeme na vychladlý korpus a dáme chladit do lednice.
Krok 9: V hrnci rozpustíme kousek másla nebo Hery a sundáme z plotny. Přidáme čokoládu a mícháme tak dlouho, až vznikne hladká poleva.
Krok 10: Polevu nalijeme na vychlazený korpus s krémem a necháme ztuhnout v lednici. Poté krájíme nahřátým nožem na úhledné řezy a podáváme.
Zveřejněno 23. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové Míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6OQE
Moje poznámka
Jahodové Míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6OQE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
voda,
jahody,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
tuk,
mouka
Komentáře (2)