Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 309 kJ / 2 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,17 g |
Tuky | 87,47 g |
Vláknina | 39,60 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 310,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vsypeme droždí, přidáme trošku cukru a vlahého mléka, promícháme a přikryjeme. Počkáme až kvásek vzejde.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy a vmícháme sůl. Přidáme kvásek, ve vlahém mléce rozmíchané vajíčko, med a olej.
Krok 3: Těsto dobře propracujeme a necháme asi hodinu kynout na teplém místě.
Krok 4: Pak těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál a tvoříme briošky. Poklademe je na plech s papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 15. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté celozrnné briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqVl
Moje poznámka
Kynuté celozrnné briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqVl
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 2 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 3 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 4 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 5 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 5 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 6 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká celozrnná,
mouka sojová,
vejce,
droždí sušené,
cukr,
sůl,
mléko,
med,
olej,
mouka polohrubá,
vejce
Komentáře (2)