Lečo jako polotovar
Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2021 21:25
Veronika.Hrozna: Dúfam, že to manžel oceňuje.
30. 8. 2021 20:52
tejaja: Já bych to taky nedělala, ale manželovi dělají slupky rajčat trávící problémy, takže radši část oloupu. Jen kvůli němu !
30. 8. 2021 19:47
Veronika.Hrozna: Ja to tak presne nemeriam, dávam odhadom papriky a paradajky a nelúpem. L"en nakrájam a je to. Je to rýchle a použiteľné všade.
30. 8. 2021 18:45
tejaja: Moje tchýně dělala stejný recept a já dělám taky ! Papriku dávám 4/5 množství a rajčata 1/5 množství. Půl rajčat oloupu a zbytek dám celé. Velice dlouho vydrží, je chutné a svěží po celý rok!
30. 8. 2021 18:34
prababa: Máte pravdu, nestalo sa mi, aby sa niečo pokazilo. Aj u nás to robila už babička, a ten spôsob sa dedí ďalej.
30. 8. 2021 18:08
Takto dělala lečo už moje maminka,letos by jí bylo sto let a já ho tak dělám už let padesat,všem moc chutná,přidám cibuli,klobásku,kabanos a vejce...ještě se mi nikdy nezkazila ani jedna sklenice!!
6. 8. 2018 18:27
Frantiska: Nech sa darí.
6. 8. 2018 11:25
nastal jeho cas, zrovna ho pripravuju, jen rajcata loupu, nemam moc rada slupky v lecu.
27. 7. 2018 19:30
Robím lečo ako tu píšem. Nedávam do neho nič, lebo mám rada v leču cibuľku a klobásu čerstvo pripravenú. Okrem toho takto pripravené lečo nemusím použiť len na lečo, ale aj na akýkoľvek iný účel, napr. pod mäso.
27. 7. 2018 17:06
1974andrea: mně to jednou vybouchalo, od té doby cibuli nedávám. Navíc - přijde mi chutnější čerstvě osmažená a na ni sklenici s lečem vyklopím. Ale je to asi o zvyku
27. 7. 2018 14:14
Já docela hodně cibule usmažím do červena až světle hněda, dá leču sladkost a vůni. Rajčata dusím bez středů - bez bubáků, šťávy a zrníček. Výsledný produkt je pak hustý a použití je mnohostranné. Ještě nikdy se mi lečo nezkazilo. Pokud dobře drží víčko, není důvod.
27. 7. 2018 13:58
hosta: Já cibuli do leča dávám, ale nejdřív ji zesklovatím,. přidám zeleninu, zlehka osolím a trošku podusím. Pak plním do sklenic a steriluju.
27. 7. 2018 13:46
Lenka1991: cibuli určitě ne, mohlo by zkvasit. Ten recept z odkazu je velice "divný", podlévat vodou je zbytečné, míchání sladké papriky ve vodě je nesmysl... atd. Já mám dobrou zkušenost s tímto receptem https://www.toprecepty.cz/recept/11996-leco-poloto... nebo s tímto https://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-za...
27. 7. 2018 13:14
Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky. Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: www.foodfest.sk/zavarane-leco/
Či predsa aj cibuľku?
Či predsa aj cibuľku?
11. 9. 2010 11:34
Praktický recept, který nemá chybu .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 53 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Afrika řezy
viki85 uvařil před 1 hodinou
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sterilovat ve sladkokyselém nebo slaném nálevu. Některé způsoby jsou jednoduché
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Jak zpracovat papriky. Mohou tvořit hlavní chod, být součástí zeleninové směsi, dají se zavařit na zimu
Další recepty
Tématické fráze: lečo recept lečo příprava leča lečo zavařenina lečo do mrazáku sterilizujeme lečo zavárané lečo zavaranie leča zavařenina lečo lečo recepty zeleninové lečo zavarenina zeleninové lečo do sklenic recept na leco zavareniny leco sterilizovanie leca leco zavaranie lečo ze sklenice lečo zavařit lečo recept na zavařování lečo do sklenic
Lečo jako polotovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyGL
27 názorů