Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba lečo zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,00 g |
| Tuky | 272,40 g |
| Vláknina | 100,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16,60 g |
| Sůl | 41,00 g |
| Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a papriky a orestujeme. Přikryjeme poklicí a podusíme, až pustí šťávu.
Krok 3: Přidáme rajčata a pokračujeme v dušení. Přidáme cukr a sůl a nakonec i hořčici. Dobře promícháme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Krok 4: Vroucí směs plníme do čistých sklenic, hrdla otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 11 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 3 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 3 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 4 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 6 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 9 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 10 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 11 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 12 hodinami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (181)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0