Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na mrkvi a bramborech z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Kdo má pomalý hrnec, ví, jak dokáže zjednodušit přípravu i složitějšího jídla. V tomto případě se jedná o hovězí kližku s mrkví a bramborami. Maso, brambory a zeleninu vložíme na cibulovo-špekový základ a práci necháme jednoduše na pomalém hrnci.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 126 kJ /
3 376 kcal
Bílkoviny221,20 g
Tuky185,33 g
Vláknina64,30 g
Cholesterol 561 mg
Sodík 4,10 g
Sůl12,00 g
Sacharidy181,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kusy. Krok 2: Řapíky opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na cca 0,5 cm široké kousky. Pro lepší konzumaci je dobré, když je před krájením sloupneme škrabkou na zeleninu. Oškrábanou část nevyhodíme, ale zužitkujeme např. do vývaru. Krok 3: Očištěnou zeleninu nakrájíme. Brambory na poloviny, mrkev na větší špalíčky a cibuli nadrobno. Krok 4: Špek nakrájíme nadrobno a dáme ho do kastrolu na rozehřátý olej. Až začne pouštět tuk, přidáme cibuli a restujeme do zlatavé barvy. Poté přemístíme do kameninové nádoby pomalého hrnce (PH), přidáme worcester a vodu. Krok 5: Nakrájené maso posypeme kořením, pořádně promneme a dáme na základ do PH. Přidáme brambory, mrkev a řapíky, promícháme a přiklopíme poklicí. Krok 6: Hrnec nastavíme na program High a necháme pracovat 4 hodiny. Hotové jídlo v hrnci podle potřeby dochutíme solí a podáváme.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 25. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na mrkvi a bramborech z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY80p

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na mrkvi a bramborech z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY80p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

kevikula: Moc děkuji:-K:-K

Tahle dobrota si zaslouží hvězdičky i bez vyzkoušení. Recept se mi moc líbí :-K:-K:-K

Tahle dobrota si zaslouží hvězdičky i bez vyzkoušení. Recept se mi moc líbí :-K:-K:-K

Simona Skolakova: Děkuji ti,Simuš:-8:-KU nás se střídá pomaláček s papiňáčkem s jsme všichni moc spokojeni:-)

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-8:-K

:-):yes::yes:<3 Recept i foto se mi moc líbí :-K

Anna Kocikova: Drahuško no ten hrenc PH jak já říkám frajer je k nezaplacení určo vyzkouším;-):yes:

RubyRom: Romanko děkuji:-K

Moc pěkné :yes:

Suroviny:
kližka hovězí, špek, cibule, brambory, mrkev, celer řapíkatý, olej, omáčka worcesterová, voda, koření krkovička, sůl

Přidat fotografie receptu