Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,60 g |
Tuky | 2,15 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 55,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.
U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.
Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.
Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2023 21:01
9. 7. 2023 14:48
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi.
15. 6. 2023 16:08
15. 6. 2023 06:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 8 minutami
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 37 minutami
Vepřové nudličky s omáčkou
Vanish uvařila před 43 minutami
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 3 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 4 hodinami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 5 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 8 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 11 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 16 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Suroviny: rohlík
Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxz5
4 názory