Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy

Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou a určitě se budou hodit do mnoha připravovaných pokrmů.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 196 kJ /
286 kcal
Bílkoviny8,60 g
Tuky2,15 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy55,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1,5 x 1,5 cm. Krok 2: Dáme je v jedné vrstvě do děrovaného koše a zasuneme do horkovzdušné fritézy. Krok 3: Teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 2,5 minuty. Poté koš z fritézy vytáhneme, krutony prohodíme a koš opět vsuneme dovnitř přístroje. Krok 4: Teplotu nastavíme na 175 °C a časovač na 2,5 minuty. Krok 5: Krutony můžeme použít jako vložku do různých polévek. Také se hodí na dozdobení salátu.

TIP: Jak pracovat s horkovzdušnou fritézou

Zveřejněno 14. 6. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Na krutony jsou vhodné rohlíky 2-3 dny staré. Starší se ve fritéze hodně drolí.

U čerstvých nebo 1 den starých rohlíků se musí teplota nastavit na 180 °C a čas na 7-8 minut. V polovině protřepat a prohodit.

Na krutony z chleba jsou vhodné krajíčky chleba o síle cca 1 cm bez kůrky. Také staré 2-3 dny a nakrájené na kostičky 1,5 cm x 1,5 cm. Dělat na 180 °C 4 minuty a v polovině prohodit.

Ale v obou případech doporučuji po malinkých chvilkách do horkovzdušné fritézy nahlídnout a hlídat barvu. Je to jako u trouby, každá fritéza hřeje jinak. Já používám Delimano, 3,5 l.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxz5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krutony ze starších rohlíků z horkovzdušné fritézy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYxz5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

kevikula: Děkuji za zájem a hvězdičky;-):-KJsem ráda že se recept líbí.Krutonky se dají udělat i do zásoby do skleničky se šroubovacím víčkem.

Díky za dobrý nápad :-K
Je to lepší než rozehřívat velkou troubu nebo smažit na pánvi. :-)

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-KTěch pokusů s teplotou a časem bylo víc,než se mi podařilo vychytat tu správnou barvu:-8

:-)<3:yes: vypadají krásně a perfektně vysvětleno :yes::-K

Suroviny:
rohlík

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu