Kavalírské kostky z vepřové plece
Recepty spojené s rodinnými zvyky bývají ty z nejoblíbenějších. Kavalírské kostky jsou výborným a rychlým masitým jídlem z vepřové plece. Výborně dochucené a zahuštěné zeleninou, podávané s vhodnou přílohou - to stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 425 kJ / 1 297 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 103,53 g | 
| Tuky | 78,12 g | 
| Vláknina | 6,45 g | 
| Cholesterol | 374 mg | 
| Sodík | 1,10 g | 
| Sůl | 2,60 g | 
| Sacharidy | 11,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na kostičky a v rozpálené hluboké pánvi ho necháme pustit tuk. Přidáme sádlo a prudce orestujeme maso ze všech stran.
	Krok 2: K opečenému masu přidáme oloupanou, na kostičky nasekanou cibuli a necháme  zesklovatět. Očistíme a nastrouhame nahrubo zeleninu, přidáme do pánve i s kuličkami koření a restujeme do tmavší barvy.
	Krok 3: Přidáme rajčatovou pastu, promícháme a podlijeme sherry. Necháme odpařit alkohol. Za občasného podlití vývarem a promíchání dusíme do změknutí masa.
	Krok 4: Pokud cibule a zelenina dostatečně omáčku nezahustí, přidáme  tmavou jíšku nebo nastrouhaný suchý chléb. Společně ještě provaříme.
	Krok 5: Podáváme nejlépe s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 24. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kavalírské kostky z vepřové plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZgr
Moje poznámka
					
				
Kavalírské kostky z vepřové plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZgr
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							plec vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							špek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							pasta rajčatová, 
						
						
							sherry, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							jíška tmavá instantní
						
					
	
			
	
	
Komentáře (3)