Kavalírské kostky z vepřové plece
Recepty spojené s rodinnými zvyky bývají ty z nejoblíbenějších. Kavalírské kostky jsou výborným a rychlým masitým jídlem z vepřové plece. Výborně dochucené a zahuštěné zeleninou, podávané s vhodnou přílohou - to stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 425 kJ / 1 297 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 103,53 g | 
| Tuky | 78,12 g | 
| Vláknina | 6,45 g | 
| Cholesterol | 374 mg | 
| Sodík | 1,10 g | 
| Sůl | 2,60 g | 
| Sacharidy | 11,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na kostičky a v rozpálené hluboké pánvi ho necháme pustit tuk. Přidáme sádlo a prudce orestujeme maso ze všech stran.
	Krok 2: K opečenému masu přidáme oloupanou, na kostičky nasekanou cibuli a necháme  zesklovatět. Očistíme a nastrouhame nahrubo zeleninu, přidáme do pánve i s kuličkami koření a restujeme do tmavší barvy.
	Krok 3: Přidáme rajčatovou pastu, promícháme a podlijeme sherry. Necháme odpařit alkohol. Za občasného podlití vývarem a promíchání dusíme do změknutí masa.
	Krok 4: Pokud cibule a zelenina dostatečně omáčku nezahustí, přidáme  tmavou jíšku nebo nastrouhaný suchý chléb. Společně ještě provaříme.
	Krok 5: Podáváme nejlépe s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 24. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kavalírské kostky z vepřové plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZgr
Moje poznámka
					
				
Kavalírské kostky z vepřové plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZgr
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Suroviny:
						
							plec vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							špek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							pasta rajčatová, 
						
						
							sherry, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							jíška tmavá instantní
						
					
	
			
	
Komentáře (3)