Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 230 kJ / 3 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,16 g |
Tuky | 163,97 g |
Vláknina | 19,38 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,59 g |
Sacharidy | 351,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Máslo s cukrem, vanilkou a solí vyšleháme do pěny, do které zašleháváme vejce jedno po druhém.
Krok 3: Omyté citrony celé ostrouháme, vymačkáme šťávu a vmícháme do pěny.
Krok 4: Nakonec vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a přidáme mák.
Krok 5: Vše lehce promícháme a těsto dáme do připravené formy.
Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 45-50 minut.
Krok 7: Můžeme potřít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.
Zveřejněno 5. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citrónová bábovka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYk6
Moje poznámka
Citrónová bábovka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYk6
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 17 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 20 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 36 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
essinKa před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 1 hodinou
Zelná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 2 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 2 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 3 hodinami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 3 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
lusk vanilkový,
sůl,
vejce,
citron,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
mák,
tuk,
mouka hrubá,
poleva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.