Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 230 kJ / 3 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,16 g |
| Tuky | 163,97 g |
| Vláknina | 19,38 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,59 g |
| Sacharidy | 351,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Máslo s cukrem, vanilkou a solí vyšleháme do pěny, do které zašleháváme vejce jedno po druhém.
Krok 3: Omyté citrony celé ostrouháme, vymačkáme šťávu a vmícháme do pěny.
Krok 4: Nakonec vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a přidáme mák.
Krok 5: Vše lehce promícháme a těsto dáme do připravené formy.
Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 45-50 minut.
Krok 7: Můžeme potřít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.
Zveřejněno 5. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citrónová bábovka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYk6
Moje poznámka
Citrónová bábovka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYk6
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 20 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 6 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 8 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 9 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 10 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
lusk vanilkový,
sůl,
vejce,
citron,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
mák,
tuk,
mouka hrubá,
poleva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.