Výborná vánočka naší babičky Boženky
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a plátky mandlí, se line celým domovem. Stačí jen pocukrovat a vychutnávat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 205 kJ / 4 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,06 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 649,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Moje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko plnotučné,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ořech muškátový,
rozinky,
rum,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (6)