Výborná vánočka naší babičky Boženky
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a plátky mandlí, se line celým domovem. Stačí jen pocukrovat a vychutnávat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 205 kJ / 4 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,06 g |
Tuky | 145,00 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 649,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Moje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 2 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno 16. 9. 2025 20:17:53
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 1 hodinou
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 3 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 3 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 4 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko plnotučné,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ořech muškátový,
rozinky,
rum,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (6)