Margotková bábovka 2
Tradičním moučníkem k nedělní kávičce je zpravidla něco pečeného. Inspirujte se tímto receptem a připravte pro rodinu skvělou a jednoduchou bábovku s příchutí známé čokoládové tyčinky. A nepotřebujete ani váhu, stačí vám hrníček na odměření surovin.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 945 kJ / 4 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,29 g |
Tuky | 160,68 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 812 mg |
Sodík | 551 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 738,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme veškeré suroviny a tyčinku Margot k nim nastrouháme. Důkladně promícháme a vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.
Krok 2: Do předem vyhřáté trouby na 150 °C vložíme formu s těstem a pečeme 35-45 minut. Je-li upečená, vyzkoušíme špejlí, která po zapíchnutí do bábovky musí zůstat suchá.
Krok 3: Po upečení necháme lehce odpočinout a vyklopíme z formy. Jakmile bábovka zcela vychladne, pocukrujeme ji.
Zveřejněno 16. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margotková bábovka 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yRKX
Moje poznámka
Margotková bábovka 2
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yRKX
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 40 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 45 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 53 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
olej slunečnicový,
mléko plnotučné,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
čokoláda margot,
cukr moučkový,
mouka hrubá
Komentáře (5)