Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem jsou lahodným spojením chutí, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento pokrm spojuje jemnost tuňáka s bohatostí špenátu a vůní rozpečeného sýra.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 397 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,46 g |
Tuky | 77,12 g |
Vláknina | 22,54 g |
Cholesterol | 231 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 311,16 g |
Postup přípravy
Tuňáka necháme okapat a nastrouháme sýr. Krok 2: Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek a až se rozvoní přihodíme špenát a chvilinku podusíme. Přilejeme obě smetany, nejdřív 12% a pak šlehačkovou. Ochutíme solí, pepřem a necháme projít varem. Krok 3: Do zapékací mísy dáme těstoviny, přidáme špenátovou omáčku a tuňáka. Lehce promícháme a posypeme strouhaným sýrem. Krok 4: Dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.
Zveřejněno 29. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYDn
Moje poznámka
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYDn
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
JitkaJS před 7 minutami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 1 hodinou
Čočka na kyselo
el.mencl před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 3 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 3 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 11 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 13 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 14 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
cibule,
česnek,
špenát čerstvý,
tuňák ve vlastní šťávě,
smetana 12%,
smetana,
sýr blaťácké zlato,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)