Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na víně a rozmarýnu

Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k dokonalé chuti jim pomůže povaření na víně.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 597 kJ /
1 577 kcal
Bílkoviny90,77 g
Tuky109,95 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 2,56 g
Sodík 1,98 g
Sůl4,90 g
Sacharidy31,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu dáme nakrájenou slaninu a orestujeme, když pustí tuk přidáme k ní nakrájenou cibuli. Krok 2: Osmahneme ji dozlatova a přidáme očištěná játra. Jakmile se zatáhnou osolíme je, opepříme a přidáme rozmarýn. Krok 3: Játra osmahneme, přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, promícháme a podlijeme vínem a vývarem. Necháme bez pokličky povařit ještě asi 20 minut.

TIP: Jak dlouho dusit drůbeží játra

Zveřejněno 3. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na víně a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgA8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na víně a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rgA8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, sůl, pepř mletý, slanina, cibule, česnek, rozmarýn, protlak rajčatový, víno červené, vývar drůbeží

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu