Brokolice brambory, mrkev - v páře a rychlovka neskutečně dobrá

Zeleninová jídla Doba přípravy: do 50 min.se vším 24 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: do 50 min.se vším 24 názorů

Suroviny

brokolice
3 mrkve
1 cibule
2 brambory (větší)
2 lžic slunečnicového oleje
vegeta (dle chuti nebo jiné naše oblíbené koření)

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev rozkrájíme na kolečka, cibuli na plátky a brambory na kostky.

  2. Pařák postavíme na hrnec s vroucí vodou (nemám parní hrnec, ale asi by to šlo i v něm).
    Nejprve na pařák vhodíme brambory, asi po 10 min. brokolici a po cca 5 min.mrkev.

  3. Pomalu propařujeme podle toho, jak máme rádi zeleninu - my radši křupavější, takže dohromady tak 20 – 30 min.

  4. Prosypeme vegetou dle chuti či jiným kořením - viz ingredience - nedosolujeme bez ochutnání!!!!!

  5. Vypneme sporák a prokápneme olejem.

  6. Tuhle jednoduchou ale velmi chutnou a variabilní variantu jsem tu nenašla. Doslova s tím můžeme kouzlit a vždy je to zdravé a rychlé - někdy přidáme houby, zeleninu, obměníme koření

Komentáře k receptu Brokolice brambory, mrkev - v páře a rychlovka neskutečně dobrá

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Dajda: Prima zkus:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    spagetka: Recept mi určitě přijde zajímavý, musím ho zkusit. Jen bych asi obrátila pořadí na 1. mrkev, 2. brambory, 3. brokolice, ale praxe ukáže. Mrkev se ve vodě určitě vaří déle než brambory (záleží na druhu), na druhé straně brambory musí být dovařené, ale mrkev může zůstat "al dente". ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Dajda: v receptu je 20 - 30 minut, záleží na tom, jak kdo má rád měkkou zeleninu. A prostě dávám druhy zeleniny takto. Druhý si ji přece může dát dle své volby, není to dogma. A ano, vařím brokolici i s košťálky

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    spagetka: Rostej: Já myslím, že troška vegety nikoho nezabije, ono se to ani s tou zdravou stravou nemá moc přehánět. :-p A co je špatného na tom udělat si jídlo tak, jak ho "máme rádi"?
    Jen mě překvapuje, že dáváte na pařák mrkev později než brokolici. Brokolici stačí pár minut, po 30 minutách musí být opravdu na padrť, pokud vařím "kytičky" a ne košťály. :-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Rostej: Vždyť tam tu vegetu dávat nemusíte. A mimochodem, i zde na topkách je již od r.2009 recept na domácí vegetu, takže se stačí spíše zeptat, zda jsem použila svou nebo kupovanou a kopřivku stopro nedostanete;-);-);-) a ano, používám vlastní vegetu, pouze jsem to v receptu neupřesnila.
    https://www.toprecepty.cz/recept/4768-domaci-veget...

    Odpovědět

  • Rostej Rostej(neregistrovaný)

    hmm. super zdravy recept, a pak to cele zasypeme vegetou. <3
    a z fraze "mame to nejradeji takto" me chyta koprivka ;)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    janina: Děkuju za názor:yes::yes:. Ale u tohoto typu vaření prostě nic nesmažím, máme to nejraději takto ;-);-);-), s tím smažením už to tak zas zdravé není a vyjde i jiná chuť. Kašovité to nebylo zcela určitě, chce to vystihnout čas. Máme radi křupavou zeleninku.

    Odpovědět

  • janina janina(neregistrovaná)

    Je to výborný, zdravý a jednoduchý recept. I když je brokolice a mrkev uvařená na "zkus", tak mi připadalo, že je celkově jídlo mírně kašovité. Aby se tomuto pocitu předešlo, tak jsou lepší opečené než jenom vařené brambory a cibule je lepší pokrájet na kolečka, poprášit hladkou moukou a ismažit do zlatova na másle.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    AniCiz: Děkuju:-K a máš pravdu, v páře vařená zelenina je daleko cbhutnější:yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:já vařím brambory jen na pařáku(koupila jsem ten v akci Penny) a je to nejen rychlé,ale mnohem lepší,než vařené a vylouhované ve vodě..:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • Jenny Jenny

  • rebeka rebeka

    krásně to vypadá:-K:yes: mám nový "pařák" z Tupperware do MT, tohle zaručeně vyzkouším;-):-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Já to dělám v tlakáči,je to za 5 minut a vynikající.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc príma jídlo;-)Dělávám to ale pouze pro sebe,můj by to nedal:-O:-))Jen v závěru osmažím strouhanku na troše másla,nebo oleje,hotovou zeleninu posypu a je to bašta:-p+7:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vaření v páře recepty brokolice v pare brokolice na páře zelenina na páře zelenina varena v pare recepty na vaření v páře brokolice vařená v páře brambory v pare vařena zelenina v páře zelenina v páře brambory vařené v páře vaření brambor v páře příprava brokolice vaření brokolice v páře recepty pro vaření v páře brambory na pare vaření zeleniny v páře vaření na páře recepty jak dlouho se vaří mrkev vaříme v páře recepty