Domácí steakové hranolky
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 846 kJ / 680 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,08 g |
| Tuky | 0,88 g |
| Vláknina | 17,61 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 143,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme větší hranolky, asi 2 cm. Namočíme je do studené vody na přibližně 2 hodiny. Poté je scedíme a vhodíme do vařící vody s octem na 5-6 minut.
Krok 2: Po uvaření opět scedíme a dobře osušíme. Necháme je volně vychladnout. Před smažením je posypeme škrobem a promícháme, aby se všechny obalily.
Krok 3: Smažit můžeme dvojím způsobem, ve fritovacím hrnci s olejem, nebo v horkovzdušné fritéze. Obojí se smaží dozlatova. Z oleje je po vytáhnutí dáme na papírový ubrousek a osolíme.
Zveřejněno 3. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Moje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 10 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 10 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Beskydský bigos
magdalenka před 1 minutou
Domácí krtkův dort
Ivuss před 1 hodinou
Jablečný perník
Ivuss před 1 hodinou
Ořechovo-jablečný koláč II
Iwcas před 1 hodinou
Špenát II.
Andy2208 před 1 hodinou
Olejový korpus na dort
Terkinka před 3 hodinami
Salát s hruškou a Hermelínem
Limek před 3 hodinami
Kuřecí karí
dandykvetinka před 3 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
Mishmaja před 4 hodinami
Karlovarské knedlíky I
mamina3 před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
ocet,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej
Komentáře (3)