Domácí steakové hranolky
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 846 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,08 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 17,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 143,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme větší hranolky, asi 2 cm. Namočíme je do studené vody na přibližně 2 hodiny. Poté je scedíme a vhodíme do vařící vody s octem na 5-6 minut.
Krok 2: Po uvaření opět scedíme a dobře osušíme. Necháme je volně vychladnout. Před smažením je posypeme škrobem a promícháme, aby se všechny obalily.
Krok 3: Smažit můžeme dvojím způsobem, ve fritovacím hrnci s olejem, nebo v horkovzdušné fritéze. Obojí se smaží dozlatova. Z oleje je po vytáhnutí dáme na papírový ubrousek a osolíme.
Zveřejněno 3. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Moje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Nejnovější recepty
Ořechový koláč s krémem a čokoládovou polevou
Přidáno před 1 hodinou
Salát s pečenými batáty
Přidáno před 3 hodinami
Makovník s citronovou polevou
Přidáno před 6 hodinami
Plněné vepřové řízky
Přidáno před 7 hodinami
Porcovaná žemlovka s jablky a tvarohem, zapečená se sněhem
Přidáno před 8 hodinami
Müsli snídaně s ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská grilovaná kachna
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 55 minutami
Ředkvičkový salát
wimra před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
Misshell před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
rybarka007 před 2 hodinami
Kuřecí kousky v pepřové omáčce
Vladimir74VD před 3 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
PetraRaf před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Jandulka13 před 3 hodinami
Pikantní pečená kuřecí stehna
Miras3110 před 4 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Drejka741 před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
ocet,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej
Komentáře (3)