Domácí steakové hranolky
Hranolky jsou oblíbenou přílohou napříč celým světem. Výhodou je, že je můžeme snadno připravit i doma. Brambory ze záhonu stačí nakrájet na tradiční tvary a po předvaření je usmažit dozlatova. Můžeme využít jak fritovací hrnec, tak i horkovzdušnou fritézu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 846 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,08 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 17,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 143,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme větší hranolky, asi 2 cm. Namočíme je do studené vody na přibližně 2 hodiny. Poté je scedíme a vhodíme do vařící vody s octem na 5-6 minut.
Krok 2: Po uvaření opět scedíme a dobře osušíme. Necháme je volně vychladnout. Před smažením je posypeme škrobem a promícháme, aby se všechny obalily.
Krok 3: Smažit můžeme dvojím způsobem, ve fritovacím hrnci s olejem, nebo v horkovzdušné fritéze. Obojí se smaží dozlatova. Z oleje je po vytáhnutí dáme na papírový ubrousek a osolíme.
Zveřejněno 3. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Moje poznámka
Domácí steakové hranolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319P4
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 8 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 10 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 10 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 11 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
ocet,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej
Komentáře (3)