Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Vajíčková pomazánka je jednou z nejčastěji připravovaných pomazánek napříč domácnostmi. Je sytá a plná dobrých surovin. Vajíčka, máslo a sýr dochutí drobně pokrájená cibulka , trocha hořčice a majonézy. Ideální je pak na čerstvém pečivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 770 kJ / 1 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,18 g |
Tuky | 100,65 g |
Vláknina | 4,74 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 4,93 g |
Sacharidy | 22,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařená vejce necháme vychladnout a poté je oloupeme a protlačíme přes mřížku na brambory nebo nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a sýr nastrouháme.
Krok 2: Přidáme 1 lžíci másla, hořčice, majonézy a vše zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
Krok 3: Necháme v lednice odležet. Mažeme na chleba nebo tmavé pečivo.
Zveřejněno 16. 9. 2024 00:10
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vajíčková lahůdková pomazánka se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r2MJ
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 19 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 20 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 21 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Kečupy Heinz dostanou nový design: Jeden trik zabrání restauratérům doplňovat původní obal levnějším výrobkem
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 19 minutami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 1 hodinou
Omáčka z klouzků
kimlo před 2 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 3 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 4 hodinami
Ovesné lívanečky
Kattyy před 5 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 13 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 16 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 16 hodinami
Komentáře