Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v pečence pečené na soli

Připravte si jednoduše luxusní a luxusně jednoduché kuře. Chuť na soli pečeného kuřete je výborná a příprava v pečence i energeticky úsporná. Ani použitá sůl nepřijde nazmar - můžete s ní solit vývary i přílohy, pokud ji uschováte v chladu a suchu.

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuře opláchneme, osušíme a ostrým nožem podél prsní kosti rozřízneme. Krok 2: Kuře otočíme řezem dospod, na kuře položíme suchou utěrku a jedním až dvěma zamáčknutími kuře na páteři zploštíme. Krok 3: Do pečenky rovnoměrně nasypeme sůl, položíme zploštělé kuře a pečenku přiklopíme víkem.
Pečeme 60-70 minut.

TIP: Jak péct kuře v remosce

Zveřejněno 25. 9. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Sůl nemusíme vyhazovat. Já ji mám v lednici ve skleničce se šroubovacím víčkem a používám do vody na vaření brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v pečence pečené na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319WO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v pečence pečené na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319WO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: Kuře si sůl samo natáhne, a to přesně tolik, kolik potřebuje. V tom je tento recept naprosto geniální. Peču takto kuře přes čtyřicet let...😎

magdalenka: Magdičko já jsem nikdy kuře nesolila,ani když jsem ho dělávala v troubě v celku.To jsme si pak každý po naporcování osolili až na talíři.Tady toto placaté(celé mi na výšku do pečenky nevešlo) jsme na talíři nesolili vůbec.Ale já solím hrozně málo.Promiň,moc jsem ti neporadila:-8Děkuji ti za zájem:-K

Tiež poznám recept na pečené kura na soli, nikdy som ho však nerealizovala...preto sa pýtam, či je potrebné kura mierne osoliť - teda stranu, ktorá nie je položená na soli. Ďakujem!

zuzi777a: Marie Svarcova: Moc děkuji:-KByla to taková krásná nostalgie na mou babičku,která nám vždy dělávala kuře na soli,nebo jen na talíři,který mám dodnes schovaný:-8Pečenka má menší objem a tak postačí jen toho 1/2 kg soli.Doporučuji neskladovat sůl moc dlouho,ráda žlukne.

Také jsem si vzpomněla na dětství! Maminka připravovala takhle kuře a byl to pomalu obřad! :-D A přesně tak se využila i pak ta sůl. Do poslední špetky. Dala bych si.

:-)<3:yes::yes: Tak jsme pekli kuřata asi před 50-60 léty - to byla velká móda. Je to opravdu moc dobré

Suroviny:
kuře, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu