Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 19,07 g | 
| Tuky | 185,57 g | 
| Vláknina | 28,36 g | 
| Cholesterol | 283 mg | 
| Sodík | 2,21 g | 
| Sůl | 5,40 g | 
| Sacharidy | 44,40 g | 
Postup přípravy
osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké vodě. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme sádlem, dno vyskládáme plátky slaniny a dáme zatím stranou. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme maso, ze všech stran orestujeme a přendáme do misky. Krok 3: Přidáme posekanou zeleninu, osolíme, opepříme a také lehce orestujeme. Krok 4: Zeleninu i maso přendáme do pomalého hrnce, přidáme plátky česneku, koření (oboje dáme do plátěného sáčku), rozpuštěné demi glace a nastavíme hrnec na low, 8-10 hodin. Je potřeba kontrolovat. Krok 5: Měkké maso i s pytlíkem koření vyndáme, přidáme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme i přepasírovat. Krok 6: Do omáčky přidáme máslo, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Můžeme servírovat s plátkem citrónu a ozdobit petrželkou.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Moje poznámka
					 
				
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 4 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 4 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 5 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 5 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 5 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 5 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 5 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 5 hodinami
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							česnek, 
						
						
							slanina, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							olej, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							voda
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (10)