Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s jemnou smetanovou omáčkou. Jako přílohu zkuste i špekové knedlíky podle autorky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,07 g |
| Tuky | 185,57 g |
| Vláknina | 28,36 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,40 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
osolíme a opepříme. Česnek a slaninu nakrájíme na tenké plátky, cibuli, celer, mrkev nasekáme v kutru. Demi glace rozpustíme v horké vodě. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme sádlem, dno vyskládáme plátky slaniny a dáme zatím stranou. Na pánev s rozehřátým olejem přidáme maso, ze všech stran orestujeme a přendáme do misky. Krok 3: Přidáme posekanou zeleninu, osolíme, opepříme a také lehce orestujeme. Krok 4: Zeleninu i maso přendáme do pomalého hrnce, přidáme plátky česneku, koření (oboje dáme do plátěného sáčku), rozpuštěné demi glace a nastavíme hrnec na low, 8-10 hodin. Je potřeba kontrolovat. Krok 5: Měkké maso i s pytlíkem koření vyndáme, přidáme smetanu a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme i přepasírovat. Krok 6: Do omáčky přidáme máslo, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme pepřem a solí. Krok 7: Můžeme servírovat s plátkem citrónu a ozdobit petrželkou.
Zveřejněno 19. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Moje poznámka
Hovězí na kořenové zelenině a špekové knedlíky s kapií v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZlm
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 57 minutami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
celer,
mrkev,
česnek,
slanina,
sádlo,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
pepř,
smetana na vaření,
voda
Komentáře (10)