Minikarbanátky s houbovou omáčkou
Minikarbanátky s houbovou omáčkou jsou skvělým spojením šťavnatého masa a jemné, krémové omáčky plné vůně lesních hub. Skvělá volba pro rodinnou večeři, která potěší všechny milovníky poctivé domácí kuchyně.
Postup přípravy
Osmažené dáme na talíř s papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk, uchováme teplé. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve na sníženém stupni tepla dáme máslo a zpěněné zasypeme moukou. Za stálého míchání pozvolna usmažíme zlatavou jíšku, poté maličko osolíme, aby se nedělaly žmolky a zalijeme polovinou studeného vývaru. Krok 4: Mícháme metličkou do zhoustnutí, přilijeme další vývar a znovu dobře rozmícháme. Přivedeme k varu a přilijeme namočené houby i s vodou. Dochutíme solí, kořením a za občasného míchání na mírné teplotě necháme zvolna probublávat cca 20 minut. Krok 5: Minikarbanátky s houbovou omáčkou podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Minikarbanátky s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylB8
Moje poznámka
Minikarbanátky s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ylB8
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 20 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 20 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 21 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 43 minutami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 2 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 2 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 2 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 5 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 5 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 5 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 6 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
špek,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená uzená,
solamyl,
sádlo,
máslo,
mouka hladká,
vývar hovězí,
houby lesní,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (2)