Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

22. 9. 2009 19:01

Suroviny

Porce: asi 12 knedlíků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 914 kJ / 697 kcal
Bílkoviny46,18 g
Tuky20,56 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 799 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy79,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to úžasná rychlost a nic v TV ta kuchařka nepřeháněla. I já ochutnal a tvrdím, že to nemá chybu a žena řekla, že jiné už dělat nebude. Snědla jich 5 ks a ostatní jsou v mikrotenu v mrazáku a oni tvrdí, že pak někdy ohřaté jsou jako naprosto čerstvé. To normální nikdy ne. Tak jsme zvědaví.(Recept je z TV pořadu "Babicovy dobroty".)

POZNÁMKA. Nyní jsem získal další nápad na využití těsta bez ovoce.: Z těsta se tvoří kuličky o velikosti cca 20-25mm a dají vařit. Po uvaření se roztrhnou a polévají rozvařeným ovocem a nebo steně sypou jako knedlíky. Vyzkouším a dodám fotky. Můžou i jiní. Nápad je od naší kamarádky "Světlanky".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

23. 9. 2009 09:55

Tvarohové ovocné knedlíčky dělám také, tak mohu příště zkusit tenhle recept. ;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 9. 2009 06:58

Hantýrka je vlastně porušení spisovného jazyka. A možná jsem byl strohý, ale jen nemám rád, když mi někdo mává holí nad hlavou a má přez obličej černou punčochu, jen s prostřiženým otvorem na pusu. O složitosti receptu jsem uvažoval a pokusím se ho zjednodušit i pro začínající hospodyňky. // Smícháme čtvrt kg měkkého tvarohu s jedním vajíčkem a plnou polévkovou lžící jakéhokoliv cukru, solí na špičku nože a strouhanou houskou z jednoho a půl rohlíku.Vzniklé těsto rozdělíme na 12 dílů a do každého zabalíme kousek ovoce. Toto vhodíme do vřící vody a po dvanácti minutách můžeme jíst. Můžeme osladit. Jíme jak kdo chce, vidličkou, lžící, nebo rukama// Je li i toto složité, doporučuji koupit zmrazené knedlíky v obchodě a postupovat podle návodu na obalu. Je li i toto složité, doporučuji koupit u benzínové pumpy bagetu v igelitu, rozbalit a konzumovat. Je li i toto složité, doporučuji požádat nějakého zkušeného, aby mne krmil,. Toť vše. Václav(Jano já pochopil)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 9. 2009 22:35

čitatel, myslím, že jste si malinko, jak bych to...naběhnul?:-)):-D "občas si po sobě přečíst to ","co napíšete;-) Určitě jste pochopil.;-)

čitatel

22. 9. 2009 22:23

Jsem rád, že jste si opravil ty chyby, o hantýrce řeč nebyla.;-) Občas je dobré si po sobě přečíst to co napíšeme.;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

22. 9. 2009 22:07

Čitateli. Je mi líto. Nic opravovat nebudu. A už ne zvláště mou hantýrku. Chceš li si o tom pokecat, tak se zaregistruj a pak uvidíme.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 9. 2009 21:35

čitatel, není to tak zlé a my tomu rozumíme. Tady, na tomto webu jsme se dohodli, že si na pravopis hrát nebudeme, samozřejmě, pokud někdo neudělá Y po Ŕ. Pak to někdo opraví a nemluví se o tom. Dobrý kuchař nerovná se bezchybná gramatika.;-)

čitatel

22. 9. 2009 20:21

Mám prosbu - prosím Vás, můžete si po sobě opravit hrubky a trochu si to stylisticky upravte. Vařit s tímto receptem je velmi obtížné - pro mladé kuchařky - nemožné. Existuje určitě možnost si text opravit, nastavit si kontrolu českého jazyka.
Děkuji

ivulinka ivulinka

22. 9. 2009 20:04

Miluji tohle jídlo, tobě Vašku patří zaručeně bod ode mne.

Jikotka Jikotka

22. 9. 2009 19:34

Vypadají krásně,vyzkouším...:-p:-p:-p:-D

pipre pipre

22. 9. 2009 19:24

Vašku, se strouhankou jsem už knedlíky dělala a jsou fakt dobré. Ale jak píšeš, raději z domácí, než z kupované strouhanky. Mám zkušenosti, že z kupované to nebylo ono. Možná jsem právě natrefila na strouhanku, která nebyla jen z housek a rohlíků. :yes:+2.

spagetka spagetka

22. 9. 2009 19:06

Tvarohové sice dělám, ale strouhanku jsem nepoužívala, tak vyzkouším, tím se nemůže nic zkazit a pokud říká Vašek, že jsou vynikající, tak tomu věřím :-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové knedlíky neplněné strouhanková posypka posypka na ovocne knedliky tvarohové těsto se strouhankou babicovy tvarohové knedlíky posypka na knedlíky neplněné tvarohové knedlíky posypka ze strouhanky babicovy tvarohové knedlíky s jahodami babicovy dobroty tvarohové knedlíky posyp ze strouhanky tvarohové knedlíčky se strouhankou tvarohové knedlíčky neplněné strouhankový posyp tvarohové knedlíky neplněné recepty babicovy dobroty recepty ovocné tvarohové knedlíky strouhankove testo babicovy dobroty ovocné knedlíky babicovy dobroty recept tvarohove knedliky tvarohové knedlíky

Suroviny: jablko, tvaroh měkký, strouhanka, sůl, cukr, vejce, mouka hladká, máslo, strouhanka, mák, tvaroh

TopRecepty.cz

Ovocno - tvarohovo - strouhankové knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqXv