Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,96 g |
| Tuky | 20,46 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 289 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 182,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí.
Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu.
Krok 3: Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky.
Krok 4: Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
Moje poznámka
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 48 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřový řízek ondráš,
ondras recept,
řízek,
ondraš,
rízky jinak,
bramborák ondráš,
recept ondráš,
řízky ondraš,
obrácený řízek,
recept na ondrase,
ondráš jídlo,
recepty ondráš,
řízek v bramboráku,
jídlo ondráš,
recept řízky ondráš,
vepřové řízky jinak,
řízky trochu jinak,
otočené řízky,
otočený řízek,
řízek trochu jinak
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
česnek,
majoránka,
mléko,
vejce,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
nať petrželová,
nať celerová,
salám měkký,
salám trvanlivý,
sýr niva,
sádlo
Komentáře (72)
Jendo..hezký rcp
Jinak výborný nápad, někdy vyzkouším.
slečna či paní bude nejspíš vegetarián či snad ochránce zvířat
nečekal,že to bude taková dobrota. mohu jen doporučit.mňam
Kvůli obracení dělávám podobná jídla v lívanečníku = trochu těsta, syreček, kolečko salámu, trochu těsta...
A nic se netrhá...