Ostružinová povidla
Povidla připravujeme na sklonku léta, kdy nám dozrávají švestky a hrušky. V tomto období plodí stále také ostružiny, ze kterých uvaříme další verzi povidel. Ovocný základ přepasírujeme, takže budou bez zrníček.
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny důkladně propláchneme. Podlijeme je trochou vody a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud úplně nezměknou.
Krok 2: Následně je propasírujeme. Přidáme cukr, skořici a hřebíček.
Krok 3: Zvolna znova vaříme tak dlouho, dokud se voda neodpaří a povidla nezhoustnou.
Krok 4: Hotová povidla plníme do menších čistých sklenic a uzavřeme čistými víčky.
Zveřejněno 25. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGOD
Moje poznámka
Ostružinová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGOD
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 8 minutami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 10 minutami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 11 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 1 hodinou
Cuketový perník
martianekk před 1 hodinou
Čočkový salát s vejci
Praevka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 4 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 12 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 12 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr krystal,
voda,
skořice mletá,
koření hřebíček
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.