Hrušková marmeláda
Hrušková marmeláda je jemná, sladká a voňavá pochoutka, která skvěle zachytí chuť podzimních hrušek. Díky lístkům máty získá svěží nádech. Marmeláda se hodí nejen na pečivo, ale také do moučníků či k plísňovým sýrům.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušky oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a umeleme na masovém strojku.
Krok 2: Hruškovou kaši vložíme do kastrolu s trochou vody a za stálého míchání ji povaříme.
Krok 3: Pak směs zvážíme a na 1000 g přidáme 500 g cukru. Vše vaříme za stálého míchání pomalu na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.
Krok 4: Nakonec přidáme kyselinu citronovou a marmeládu necháme probublat.
Krok 5: Ještě horkou marmeládu plníme do připravených čistých zavařovacích sklenic.
Krok 6: Do každé sklenice vložíme několik omytých lístků čerstvé máty. Ta marmeládu ještě více provoní a dodá jí skvělou chuť.
Krok 7: Sklenicím otřeme hrdla a dobře zavíčkujeme. Uchováváme v chladu.
Zveřejněno 27. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVGA
Moje poznámka
Hrušková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yVGA
Nejnovější recepty
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 2 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovičkou a zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Opečená vinná klobása
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskus se zeleninou a hlívou ústřičnou
magdalenka před 4 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
JaninaS před 18 minutami
Česnekový sumeček smažený na másle
magdalenka před 23 minutami
Jablečné poháry
MiruMiru před 26 minutami
Koláč s jablečnou nádivkou
Kristinaaa před 1 hodinou
Kuskus - základní příprava
Maestra před 1 hodinou
Americké čokoládové cookies
Ajda007 před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Dana123 před 3 hodinami
Knedlíky se slaninou
Wikki před 3 hodinami
Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky
Surmei před 3 hodinami
Suroviny:
máta,
hruška,
cukr krupice,
kyselina citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.