Bramboračka dvou barev
Věděli jste, že klasickou bramboračku s houbami lze vylepšit přidáním batátů? Batáty obsahují velké množství vitamínu A a C, dodají tělu více energie a proto jsou vhodné pro nadcházející chladnější období. Určitě si pochutnáte.
Postup přípravy
Krok 1: Použijeme-li sušené houby, namočíme je do misky se studenou vodou alespoň na 2 hodiny. Můžeme je máčet i přes noc. Čerstvé houby očistíme, krátce opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Brambory, batáty, cibuli a česnek očistíme, případně ještě omyjeme. Brambory a batáty nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Krok 3: Na 1 lžíci oleje dáme restovat slaninu a cibuli. Přidáme polovinu česneku, brambory, batáty i houby. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Vaříme doměkka.
Krok 4: Z vejce, mouky, krupice a 1 lžíce oleje vytvoříme hustější těsto na nočky. Je-li těsto řídké, přidáme podle potřeby mouku i krupici.
Krok 5: Do hotové polévky zavaříme nočky, které tvoříme pomocí kávové lžičky. Až vyplavou na povrch, jsou hotové.
Krok 6: Podle potřeby můžeme polévku zahustit krupicí a dochutit solí, pepřem, majoránkou a zbylým česnekem.
Zveřejněno 10. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY66R
Moje poznámka
Bramboračka dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY66R
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
batáty,
česnek,
cibule,
slanina,
houby,
olej,
vejce,
krupice,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
voda
Komentáře (1)