Jehněčí na zelenině s česnekem
Jemné jehněčí maso je velmi delikátní a výrazné. Proto k dochucení stačí česnek a kořenová zelenina. Aby maso zůstalo šťavnaté, prošpikujeme ho slaninou. Pak už ho stačí jen dostatečně dlouho péci v troubě.
Suroviny pro 4 porce
dle velikosti kýty
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 099 kJ / 502 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,10 g |
| Tuky | 42,58 g |
| Vláknina | 11,89 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 872 mg |
| Sůl | 2,14 g |
| Sacharidy | 20,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na malé hranolky a maso na několika místech prošpikujeme běžným způsobem.
Krok 2: Maso potřeme česnekovou pastou a opepříme.
Krok 3: Vložíme do pekáče a podlijeme olejem a trochou vody.
Krok 4: Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Poté jí spolu s nakrájeným česnekem a cibulí posypeme maso.
Krok 5: Přikryjeme druhou částí pekáče a vložíme do trouby. 30 minut pečeme za občasného polití při teplotě 190-200 °C.
Krok 6: Po půl hodině sundáme víko a za častého polévání dopečeme (na 200-220°C).
Krok 7: Je-li málo šťávy, dolijeme podle potřeby vodu a po ochutnání dosolíme.
Krok 8: Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím nebo s bramborami.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na zelenině s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZJY
Moje poznámka
Jehněčí na zelenině s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZJY
Nejnovější recepty
Křehký jablečný koláč
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prsa na slanině s hráškovou kaší
Přidáno před 5 hodinami
Nakládaný hermelín s cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Londýnské řezy
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
Potocky před 1 hodinou
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Luck2 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
Lucie251 před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
test12 před 2 hodinami
Hovězí krk na houbách
test12 před 2 hodinami
Avokádová pomazánečka
AndraV před 2 hodinami
Kotlety v paprikách
david.k před 2 hodinami
Tématické fráze:
skopové na zelenině,
jehněčí maso na zelenině,
jehněčí kýta na zelenině,
kůzle recepty,
skopové maso na zelenině,
kůzle recept,
recept na kuzle,
pečené kůzle,
recepty skopové a jehnečí,
recepty z kuzlete,
pečené jehněčí na zelenině,
recepty na kuzle,
kůzle na česneku,
pečené jehněčí maso recepty,
jehněčí maso recepty,
recepty kůzle,
kůzle na zelenině,
jehněčí se zeleninou,
kůzle pečené,
recept kůzle
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
olej,
česnek,
pasta česneková,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (11)