Opékaná polenta s medvědím česnekem

magdalenka Kuchař: magdalenka

Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

200 g kukuřičné krupice (foto)
1 000 ml vody
2 zarovnané KL soli
velká hrst medvědí česnek
olej na opékání
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, necháme dobre okvapkať, vysušíme na papierovej utierke a prekrájame.

  2. Vodu osolíme, zavaríme kukuričnú krupicu - za neustáleho miešania uvaríme hustú kašu. Varíme cca 25 min., aby nebola tvrdá. Po vypnutí vmiešame medvedí cesnak.

  3. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme kašu a rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Necháme v chlade stuhnúť.

  4. Po stuhnutí vykrajujeme okrúhle tvary, alebo pokrájame nožom na ľubovoľné tvary. Opekáme z obch strán na oleji.

Poznámka

Je určite možné použiť aj instantnú polentu, ja ju však nepoužívam.

Podávame ako prílohu, alebo aj ako hlavné jedlo so zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opékaná polenta s medvědím česnekem

Tématické fráze: polenta recepty recepty z polenty recepty s medvědím česnekem recepty na medvědí cesnek polenta-recepty

Zapomněl/a jsem heslo