

Těstoviny se dvěma omáčkami
Suroviny 4 porce
- 250 g těstovin
- Na červenou omáčku:
- 2 lžice olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 1 nakrájený stroužek česneku
- 300 g na kostičky nakrájených rajčat
- lžíce oregána
- 2 bobkové listy
- 2 lžice rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
- Na bílou omáčku:
- 60 g másla
- 300 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 50 g mandlových lupínků
- 200 ml smetany na šlehání
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Dáme si vařit těstoviny. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a smažíme na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut, pak přidáme česnek a opékáme ještě minutku. Pak vmícháme rajčata, oregano, bobkové listy, rajčatový protlak a cukr.
Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Pak přivedeme k varu a necháme ji svařit na polovinu. Trvá to tak 20 minut. Vyndáme bobkový list.
Mezitím uděláme bílou omáčku: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí maso a mandličky a opékáme současně dokud nechytí zlatavou barvu.
V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu a necháme ji vařit tak dlouho, dokud se také nesvaří na polovinu, trvá to zhruba 10 minut. Potom ji vmícháme ke kuřeti na pánev osolíme a opepříme. Omáčky dáme na těstoviny a podáváme.