Těstoviny se dvěma omáčkami

lemarti Kuchařka: lemarti

4 porce Těstoviny 2 názory

Suroviny

250 g těstovin
Na červenou omáčku:
2 lžice olivového oleje
1 jarní cibulka
1 nakrájený stroužek česneku
300 g na kostičky nakrájených rajčat
lžíce oregána
2 bobkové listy
2 lžice rajčatového protlaku
1 lžička cukru
sůl
pepř
Na bílou omáčku:
60 g másla
300 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
50 g mandlových lupínků
200 ml smetany na šlehání
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit těstoviny. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a smažíme na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut, pak přidáme česnek a opékáme ještě minutku. Pak vmícháme rajčata, oregano, bobkové listy, rajčatový protlak a cukr.

  2. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Pak přivedeme k varu a necháme ji svařit na polovinu. Trvá to tak 20 minut. Vyndáme bobkový list.

  3. Mezitím uděláme bílou omáčku: na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí maso a mandličky a opékáme současně dokud nechytí zlatavou barvu.

  4. V malém kastrůlku přivedeme k varu smetanu a necháme ji vařit tak dlouho, dokud se také nesvaří na polovinu, trvá to zhruba 10 minut. Potom ji vmícháme ke kuřeti na pánev osolíme a opepříme. Omáčky dáme na těstoviny a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Těstoviny se dvěma omáčkami

Tématické fráze: těstoviny s bílou omáčkou těstoviny s červenou omáčkou žravé těstoviny zapečené těstoviny s červenou omáčkou co svařit k těstovinám těstoviny pod bilou omačkou těstoviny recepty žravé těstoviny recept špagety s omačkami svařit na polovinu recept na těstoviny s bílou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo