Krůtí maso na víně a la svíčková
Suroviny
Porce: cca4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,00 g |
Tuky | 68,19 g |
Vláknina | 17,01 g |
Cholesterol | 550 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 55,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
V rodině mého muže je to tradiční jídlo, které vaří 22.12., původně to byl zajíc, ale lety se přešlo na krůtí maso. Mouka na zahuštění není třeba, kdo má rád příchuť divočiny může přidat 2-3 kuličky jalovce. Prsa občas špikuji slaninou, pro lepší manipulaci ji, už nakrájenou, vložím před špikováním na hodinku do mrazáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2017 17:08
Tak to je paráda! !!!!! Nebe v hubè????
27. 1. 2015 09:32
evula: Joj, to se mi líbí! Hrozně ráda vařím s vínem. Jen ta bageta by mi k tomu asi nejela. Jenže knedlíkvý typ taky nejsem, takže co? Já bych možná volila krokety, případně ty noky. Zkrátka to chce vyzkoušet!
27. 1. 2015 08:59
Hezké, má to takový francouzký nádech, jen místo knedlíku by se musela podávat bageta.
22. 5. 2012 11:24
teda vypadá to užasně uplně se mi zbíhají sliny
12. 2. 2012 19:49
Výborný!!!
16. 1. 2011 17:09
z krůtího masa jsem svíčkovou ještě neděla,ale po dnešku dělat budu..a častoje to naprosto vynikající záležitostmoc jsme si pochutnali
za recept díky,bod a foto
P.S.přidala jsem lžíci plnotučné hořčice a část cukru jsem nahradila javorovým sirupem
za recept díky,bod a foto
P.S.přidala jsem lžíci plnotučné hořčice a část cukru jsem nahradila javorovým sirupem
23. 12. 2009 12:14
Z krůtího jsem ještě maso na způsob svíčkové nedělala, ale vyzkouším. Svíčkovou milujeme a už jsem ji vyzkoušela na vícero způsobů, tak vyzkouším i tento 9.
23. 12. 2009 00:49
Jako se říkalo kdysi - kuře 100x jinak, tak i svíčková se dá dělat v různých podobách a přesto nikdy nezklame a bodík za tuto u Tebe přistane
23. 12. 2009 00:21
Ta jemňounká omáčka nemá chybu. Dělám podobnou a je vynikající. Takže dávám bodík
22. 12. 2009 23:19
Lucko, svíčkovou mám rád a proč nevyzkoušet plátek krůtího místo hovězího. +6
22. 12. 2009 23:14
Noo, to je krása, Luci, taková smetánková omáčka
22. 12. 2009 23:05
Lusi, já jsem sem před pár dny dala velmi podobný recept, taky z krůtího, nebylo tam víno, ale k té vší zelenině ještě brokolice. Včera jsme jí s těžkým srdcem dojídali-byla výborná a nazvala jsem jí jinak. Vím, jak je to dobrý, tak ti dávám boda
22. 12. 2009 21:21
Tak to je nááádhera ... slintám jako pejsek ...bodík+3
22. 12. 2009 20:59
Spagi v rodině mého muže se vaří tradičně 22.12, recept jsem přidala, protože víno "stáhne"sladkost drůbežího masa.BTW-už se těším na nový foťák, co přinese Ježíšek.Asi před měsícem jsme tady debatily(myslím s Elizou?)nad tím, že obě děláme i drůbeží svíčkovou..Já ji dělám takto a recept tu není, jinak bych nepřidala.
22. 12. 2009 20:54
Lusí, mám zkušenost,že jakékoli maso ala svíčková je výborné, na tom se zkrátka nedá nic zkazit a v tom je naše typicky česko i slovenská specialitka naprosto světová, protože univerzální a skvělá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lahodná a pikantní křenová omáčka je báječná k uzenému masu. Víme, jak ji uvařit
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: svíčkova z krůtího masa maso na víně krůtí na víně krůta na víně krůtí prsa na víně top recepty krůtí maso krůtí maso recepty krutí stehna na vine krůtí prsa jako svíčková krůtí stehno na víně svíčková z krůtích prsou svíčková z krůtího recepty z krůtího masa kruti prsa ala svickova kruti maso svíčková s krůtího masa krůtí prsa na červeném víně svičkova z krutích stehen smetanková omáčka svickova z krutiho stehna
Suroviny: maso krůtí, celer, mrkev, petržel, cibule, víno červené suché, brusinky, šťáva citronová, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, tymián, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, sůl, bujón, cukr, olej, máslo
Krůtí maso na víně a la svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r86K
15 názorů