Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 197 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,11 g |
Tuky | 18,22 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 111,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme těsto jako na lívance, necháme stát, až těsto trochu nakyne.
Krok 2: Pak smažíme malé bliny na lívanečníku.
Krok 3: Jeden pomažeme marmeládou, nutelou a druhým přiklopíme, pocukrujeme a podáváme horké.
Krok 4: Kdo chce, může dělat větší lívance, a plníme naslano.
Zveřejněno 6. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
Moje poznámka
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 12 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 12 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 20 minutami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 11 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 11 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 11 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 12 hodinami
Jablkový perník
collins před 13 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 16 hodinami
Tématické fráze:
ruské bliny,
recept na ruske bliny,
recept na ruske bliny,
blin,
co jsou bliny,
bezmasé recepty,
pánev na ruské ořechy,
ruské bliny recept,
ruský blin,
ruské bliny recepty,
jednoduché lívance,
bliny-recept,
co jsou to bliny,
bliny s kaviárem,
testo na bliny,
lívance vlasty buriana,
ruské lívance,
ruská jídla,
ruské ořechy recept,
rusky bliny
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
kvasnice,
mléko,
sůl,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení