Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 174 kJ / 1 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,93 g |
| Tuky | 12,14 g |
| Vláknina | 14,68 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 339,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2 cm. Pokrájame na cca 2,5 cm dlhé kúsky, ak máme náladu, pomocou vidličky vyrobíme klasický tvar. Nenechávame stáť a hneď hádžeme do vriacej vody. Varíme vo veľkom množstve vody na dvakrát toto množstvo. Keď vyplávu, vyberáme, sú uvarené.
Krok 2: Mastíme masťou, olejom, maslom...
Krok 3: Na tanieri gnocchi prelejeme omáčkou, duseným špenátom, posypeme škvarkami zo slaniny, príp. opečenou šunkou alebo podávame, ako nám chutí.
Zveřejněno 8. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8GE
Moje poznámka
Moje gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r8GE
Nejnovější recepty
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 1 hodinou
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 3 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cibulačka s červeným vínem
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s krevetami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kostky po domažlicku
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klášterské řezy
Petronilka před 27 minutami
Pizza šneky z listového těsta
e.markova před 57 minutami
Jablkový koláč s tvarohem
trvanlivost před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
pribrska před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 1 hodinou
Pepanovy plněné řízky
Merylas před 2 hodinami
Šlehačková rychlá bábovka
Lenxka před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
majdaspatenkova před 3 hodinami
Jemné majonézové raženky
Wanilor před 4 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Alexandr před 4 hodinami
Tématické fráze:
gnocchi,
gnocchi recept,
vyroba gnocchi,
domácí gnocchi,
domácí gnocchi recept,
gnocchi hlavní jídlo recept,
knochi,
recept na gnocchi,
gnocchi výroba,
recept gnocchi,
gnocchi recepty,
výroba gnochi,
recepty gnocchi,
recept na domácí gnocchi,
vyroba gnoci,
gnocchi domácí,
jak uvarit gnocchi,
jak se vaří gnocchi,
gnocchi recept domácí,
gnoci
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
krupice dětská,
Komentáře (27)
Ďakujem a zdravím.
K tým gnocchi - postavím do najväčšieho hrnca vodu vrieť a až potom začnem robiť cesto. Klasika - ako zemiakové knedlíky, cesto nesmie stáť, redne, preto treba svižne pracovať. Ale to určite vieš...Zdravím!